Couscous is een ingrediënt dat nog niet zo lang populair is in het westen, maar wel aan bekendheid wint. Couscous is een pasta gemaakt van semolina, een tarwesoort uit Noord-Afrika. Couscous bevat veel voedingsstoffen, maar als je nog voedzamere maaltijden wilt, kun je het beste de volkoren versie kiezen die een hoge concentratie van mineralen en vezels bevat. Je kunt het gebruiken om lekkere en gezonde couscousrecepten te bereiden met veel eiwit.
Couscous kan gebruikt worden om veel verschillende heerlijke maaltijden te maken en je hoeft jezelf niet tot de standaard gerechten te beperken. Vlees, groente en verschillende exotische kruiden brengen in combinatie met couscous een vleugje buitenlandse charme naar je keuken. In deze recepten combineer ik couscous met eiwitrijke ingrediënten om deze gezonde couscousrecepten te maken. Ze zullen je lichaam fit en gezond houden. Ons lichaam kan eiwitten op veel manieren gebruiken, niet alleen om spieren te kweken. Eiwitten zijn ook belangrijk voor de celstructuur en de spijsvertering in de vorm van enzymen.