Chocolade-kokosdessert zonder oven
Hou jij van kokos? Aarzel dan niet en probeer dit eenvoudige chocolade-kokosdessert zonder oven en zonder meel. Het is vullend, geeft je een goede dosis gezonde vetten, en is perfect voor als je snakt naar een zoete lekkernij. Kokos is overheerlijk in combinatie met chocolade. Dit recept is geweldig als ontbijt, maar ook als tussendoortje op elk moment van de dag. Bovendien kost het je maar 15 minuten bereidingstijd.
Het enige dat je nodig hebt, is een keukenmachine van hoge kwaliteit. Daarmee kun je de basis van de cake en de kokosvulling grondig mengen. Zowel het beslag van de cake als de vulling zijn al binnen een paar minuten klaar. Deze bestanddelen komen als laagjes op elkaar, en moeten in de koelkast opstijven. Het resultaat is een ontzettend smaakvolle kokos-chocoladesmaak, vol gezonde ingrediënten. Voor dit type dessert kun je het beste grove kokossnippers gebruiken. Gebruik je fijne kokossnippers dan heb je namelijk kans dat de vulling korrelig wordt.
Dit gezonde chocolade-kokosdessert zonder oven bevat geen eieren, en aangezien we haver en kokos (veel kokos) gebruiken, ook geen meel. Je kunt er makkelijk een veganistische versie van maken, door de honing te vervangen door een andere vloeibare zoetstof, zoals ahornsiroop of agavesiroop.
Dit gezonde kokosdessert zit vol gezonde vetten en voedingsstoffen en ruikt als een ware kokoshemel. Het is perfect voor op normale dagen, maar past ook geweldig op de feesttafel met Kerst, tussen alle andere lekkernijen.
Ingrediënten
- Voor de basis van de cake:
- 135 gram haver (Ik raad deze aan)
- 150 gram kokossnippers
- 175 gram dadels (of rozijnen), die minstens 30 minuten in warm water hebben geweekt
- 22 gram cacao (Ik raad deze aan)
- 45 ml water
- 1 banaan
- Voor de vulling:
- 350 gram grove kokossnippers (Ik raad deze aan)
- 30 ml kokosolie (Ik raad deze aan)
- 30 ml water
- 65 gram honing
- Voor de chocoladesaus:
- 40 gram pure chocolade (Ik raad deze aan)
- 5 ml kokosolie (Ik raad deze aan)
Instructies
- Giet het water af van de dadels (of rozijnen), en meng ze vervolgens met de overige ingrediënten voor het beslag in een keukenmachine.
- Als alle ingrediënten grondig zijn gemixt, giet je het beslag over in een met bakpapier beklede cakevorm (met een afmeting van ongeveer 20 x 20 cm). Druk het beslag goed op de bodem van de cakevorm.
- Snij de banaan in plakjes en verdeel ze gelijkmatig over het beslag.
- Maak de keukenmachine even schoon en mix daarin vervolgens alle ingrediënten voor de kokosvulling. Ik adviseer om een keukenmachine van goede kwaliteit te gebruiken. Wordt de vulling na een paar minuten nog niet dik, doe er dan wat meer water of melk bij.
- Smeer de kokosvulling vervolgens uit over de basis van de cake.
- Laat ten slotte pure chocolade met kokosolie smelten boven een bakje met heet water (of in een magnetron).
- Roer de gesmolten chocolade goed door en giet het gelijkmatig uit over de cake (niet smeren).
- Zet de cake minstens 3 uur in de koelkast en snij hem vervolgens in 16 stukken.
Bereidingstijd | 15 minuten | |
Levert | 16 plakken |
Voedingswaarde / 1 plak | ||
Calorieën | 207 Kcal | |
Koolhydraten | 25 g | |
Vezel | 2 g | |
Eiwit | 3 g | |
Vet | 11 g |
Klik op de onderstaande categorieën om meer van deze recepten te bekijken.
SnacksFeestdagen en KerstNotenvrijKokosnootZuivelvrije HavermoutreceptenNotenvrije Feest- en KerstreceptenEivrije Feest- en KerstreceptenZuivelvrije Feest- en KerstreceptenGezonde Dessertrecepten met KokosGezonde Notenvrije DessertreceptenZuivelvrije DessertreceptenEivrije OntbijtreceptenZuivelvrije OntbijtreceptenIk ben een fitte tovenares en ik tover gezonde ingrediënten om tot heerlijke gezonde recepten! Mijn doel is om jou te laten zien dat gezond & fit eten echt makkelijk en smakelijk kan zijn, en zeker niet saai. Dus doe mee en zet samen met mij heerlijke gerechten op tafel!