De lekkerste gezonde kokos-kwarktaart
Bij dezen verklaar ik deze gezonde kokos-kwarktaart als een van de beste kokostaarten die ik ooit heb gegeten. Als jij ook zo houdt van de combinatie van kokos en kwarktaart, dan moet je dit recept echt eens proberen.
De kokosmelk die we voor dit recept gebruiken, zorgt voor een delicate kokossmaak. Vergeet niet om de kokosmelk een dag van tevoren in de koelkast te zetten, want we gebruiken alleen het bovenste, vaste deel van de kokosmelk. Na een aantal uren in de koelkast vormt zich namelijk een gestold laagje bovenop de kokosmelk. Als je het eiwitgehalte van deze kwarktaart wilt verhogen, dan kun je er eiwitpoeder met kokossmaak doorheen roeren. Je krijgt dan een extra onweerstaanbare kokossmaak. Het is geen probleem als je geen eiwitpoeder met kokossmaak in huis hebt, je kunt de cake ook prima zonder maken. Zelfs een beginneling in de keuken kan deze gezonde kwarktaart maken, want de bereiding is makkelijk en snel.
Vergeleken met de normale kwarktaart bevat deze gezonde kokos-kwarktaart minder calorieën, suiker en vet en juist meer eiwitten. De korst van de kwarktaart is niet gemaakt van normale gemalen koekjes. Een gezonde variant maak je met haver, amandelen, honing en kokosolie. Je kunt de kwarktaart bestrooien met stukjes kokos en frambozen (vers of warm).
Laat even weten in de comments wat je vond van deze gezonde kokos-kwarktaart :)!
Ingrediënten
- Voor de korst:
- 180 gram haver (Ik raad deze aan)
- 50 gram amandelen (Ik raad deze aan)
- 2 eetlepels (tbsp) olijfolie (Ik raad deze aan)
- 1-2 eetlepels (tbsp) water
- 1-2 eetlepels (tbsp) honing / xylitol
- Voor de room:
- 400 ml kokosmelk (laat het blikje een nacht in de koelkast staan; je hebt enkel het bovenste, gestolde laagje nodig)
- 500 gram zachte kwark (of vetarme roomkaas)
- 200 gram vetarme roomkaas (bijv. Philadelphia)
- 5-6 eetlepels (tbsp) honing / xylitol
- 50 gram geraspte kokos (Ik raad deze aan)
- 2 eieren (of 16 gram maïszetmeel)
- eiwitpoeder met kokossmaak (optioneel: als je het wilt gebruiken, voeg dan 30 gram eiwitpoeder toe en gebruik maar 30 gram geraspte kokos)
- 20 gram geraspte kokos (voor de garnering)
Instructies
- Blend de amandelen en de haver tot fijne meel in een blender .
- Voeg er gesmolten kokosolie, honing en, als het beslag te klonterig is, ook 15 - 30 ml water bij.
- Meng het plakkerige deeg met de hand en giet het vervolgens op de bodem van een bakvorm (met een diameter van ongeveer 25 cm).
- In een grote kom meng je alle ingrediënten voor de room door elkaar. Voeg alleen het bovenste, gestolde deel van de kokosmelk toe, dat zich na een nachtje in de koelkast heeft gevormd.
- Roer de room goed door. Als er klontjes in zitten, blend dan even met een staafmixer.
- Giet de room op de korst, bestrooi met 20 gram kokos en bak de kwarktaart gedurende ongeveer 50 minuten op 150 graden (met boven- en onderwarmte), totdat de bovenkant een gouden kleurtje begint te krijgen.
- Laat de gebakken kwarktaart in een halfopen oven afkoelen. Hiermee voorkom je dat de bovenkant van de kwarktaart gaat scheuren. Verplaats de taart daarna naar de koelkast, waar je hem minstens 4 uur laat staan.
Bereidingstijd | 75 minuten | |
Levert | 10 plakken |
Voedingswaarde / 1 plak | ||
Calorieën | 280 Kcal | |
Koolhydraten | 25 g | |
Vezel | 2 g | |
Eiwit | 12 g | |
Vet | 15 g |
Klik op de onderstaande categorieën om meer van deze recepten te bekijken.
Recepten met eiwitpoederKokosnootEiwitrijke EierreceptenHavermoutrecepten met EiwitpoederEiwitrijke HavermoutreceptenGezonde Dessertrecepten met KokosDessertrecepten met EiwitpoederIk ben een fitte tovenares en ik tover gezonde ingrediënten om tot heerlijke gezonde recepten! Mijn doel is om jou te laten zien dat gezond & fit eten echt makkelijk en smakelijk kan zijn, en zeker niet saai. Dus doe mee en zet samen met mij heerlijke gerechten op tafel!