Frambozentaart met Avocado-Cacaovulling (Glutenvrij)
Als je van gezonde desserts houdt, ga je zeker genieten van deze frambozentaart met een bodem van havermout en hazelnoot. Deze frambozentaart met avocado-cacaovulling bestaat alleen uit gezonde ingrediënten, kijk maar eens naar de lijst. Ik denk dat je ervan zal watertanden.
Deze gezonde taart is rijk aan voedingsstoffen, waaronder micronutriënten en antioxidanten, maar bevat ook een hoog vezelgehalte, dat wordt geleverd door romige avocado, haver en noten. De taart is bloemloos en glutenvrij en wordt gezoet met honing, wat voor een heerlijke zoete smaak zorgt. De taartvulling is gemaakt van een gezonde, zelfgemaakte versie van hazelnoot-chocoladepasta. Hiervoor gebruik je avocado in combinatie met cacao, honing, hazelnoten en Griekse yoghurt om het te verzachten en het eiwitgehalte in het recept aan te vullen. Geloof me, de combinatie van deze avocado-cacaovulling met frambozen is letterlijk onweerstaanbaar.
Deze frambozentaart met avocado-cacaovulling is een smakelijk en voedzaam dessert, perfect voor bij een kopje koffie in de namiddag of zelfs als heerlijk ontbijt om je dag vol energie te beginnen. Aarzel dus niet en probeer deze gezonde frambozentaart uit, ik weet zeker dat het in de smaak zal vallen.
Ingrediënten
- 135 gr havermout (Ik raad deze aan)
- 30 gr pecannoten
- 2 el geraspte kokos (Ik raad deze aan)
- 3 el honing
- 60 gr appelmoes
- 1 el kokosolie (Ik raad deze aan)
- 1 tl kaneel (Ik raad deze aan)
- 150 gr frambozen
- Vulling:
- 1 rijpe avocado
- 250 gr Griekse yoghurt
- 40 gr hazelnoten
- 25 gr cacao (Ik raad deze aan)
- 5 el honing
Instructies
- Blend de havermout en noten in een blender totdat je de structuur van meel hebt.
- Roer dan de geraspte kokos, kaneel, gesmolten kokosolie, honing en appelmoes erdoor.
- Verdeel dit deeg over de bodem en randen van een kleine bakvorm en druk goed aan. Bak de taart in 10 tot 15 minuten op 190 graden goudbruin.
- Rooster de hazelnoten licht in een droge pan tot ze goudbruin zijn en blend samen met de overige ingrediënten voor de vulling in een blender tot een gladde substantie.
- Giet de vulling over de afgekoelde taart, decoreer met frambozen en zet minimaal 3 uur in de koelkast.
- Tot slot kun je gesmolten pure chocola over de taart gieten en versieren met muntblaadjes.
Bereidingstijd | 30 minuten | |
Levert | 8 plakken |
Voedingswaarde / 1 plak | ||
Calorieën | 270 Kcal | |
Koolhydraten | 32 g | |
Vezel | 6 g | |
Eiwit | 8 g | |
Vet | 13 g |
Klik op de onderstaande categorieën om meer van deze recepten te bekijken.
Vegetarische receptenGezonde DessertsEivrijAvocadoHavermoutVezelrijke HavermoutreceptenGezonde Dessertrecepten met HavermoutGezonde Vezelrijke DessertsEivrije DessertreceptenIk ben een fitte tovenares en ik tover gezonde ingrediënten om tot heerlijke gezonde recepten! Mijn doel is om jou te laten zien dat gezond & fit eten echt makkelijk en smakelijk kan zijn, en zeker niet saai. Dus doe mee en zet samen met mij heerlijke gerechten op tafel!