Geroosterde kippendijen in citroenmarinade
Geroosterde kippendijen in citroenmarinade - dit recept is een basisgerecht bij ons thuis. Snel, lekker, gezond en eenvoudig. Het enige dat je hoeft te doen, is de kip te marineren en te bakken en: Klaar is Kees! Trakteer jezelf ook eens op dit eenvoudige recept.
Ik heb al verschillende marinades voor geroosterde kippendijen geprobeerd, maar deze is mijn absolute favoriet geworden. Dat komt waarschijnlijk door de eenvoud en de beschikbaarheid van de ingrediënten. Deze heb ik bijna altijd in huis en jij ze waarschijnlijk ook. Als je een beginnende kok bent, dan is dit recept een echte aanrader. Er kan bijna niets mis mee kan gaan. Een geweldig resultaat is gegarandeerd met dit recept :)
Als je haast hebt, dan is het geen ramp als je het vlees niet al te lang laat marineren; 30 minuten is al voldoende. Maar als het kan, laat het vlees dan een nacht in de marinade liggen - hierdoor is een nog gedurfder en levendiger smaak gegarandeerd. Ik wikkel de kippendijen nooit in folie tijdens het bakken en toch worden ze nooit droog. Als jouw oven echter erg krachtig is, zet hem dan op een lagere temperatuur of dek het vlees af met folie.
Ik raad je aan om deze geroosterde kippendijen in citroenmarinade te serveren met rijst, couscous, quinoa en bij voorkeur met een vers bereide salade. Jammie! Ik wil erop wijzen dat de voedingswaarden in dit recept slechts bij benadering zijn, omdat de grootte van het vel, het bot en het aandeel vlees per kippendij aanzienlijk kan variëren.
Ik weet zeker dat je dit recept eens wilt proberen. Laat me in de reacties hieronder weten wat je ervan vond :)
Ingrediënten
- 1 1/2 kg kippendijen (met vel en bot)
- Voor de marinade:
- 3 geplette teentjes knoflook
- sap en schil van 1 citroen
- 2 tbsp olijfolie
- 1 tsp paprika
- 1/2 tsp gemalen zwarte peper
- 1 1/2 tsp zout
- peterselie (naar smaak)
Instructies
- Meng in een kom alle ingrediënten voor de marinade door elkaar.
- Doe de kippendijen in de kom en laat ze gelijkmatig in de marinade weken, of besmeer ze met een borsteltje aan alle kanten met de marinade.
- Dek de kom vervolgens af en bewaar in de koelkast gedurende minimaal 30 minuten (idealiter een nacht).
- Leg de kippendijen in een ovenschaal.
- Bak ze gedurende 30 minuten op 200 graden. Keer elk stukje om en bak nog eens 10 minuten. Als je grotere stukken kip hebt, kun je ze iets langer laten bakken. Als je wilt dat de bovenkant van de dijen knapperig is, giet er dan tijdens het bakken een paar keer wat jus overheen.
- Serveer de geroosterde kippendijen met gekookte rijst, couscous, quinoa of een frisse salade.
Bereidingstijd | 80 minuten | |
Levert | 4 porties |
Voedingswaarde / 1 portie | ||
Calorieën | 555 Kcal | |
Koolhydraten | 3 g | |
Vezel | 1 g | |
Eiwit | 69 g | |
Vet | 30 g |
Klik op de onderstaande categorieën om meer van deze recepten te bekijken.
SuikervrijDiner en LunchGlutenvrijNotenvrijKipZuivelvrije Diner- en LunchreceptenIk ben een fitte tovenares en ik tover gezonde ingrediënten om tot heerlijke gezonde recepten! Mijn doel is om jou te laten zien dat gezond & fit eten echt makkelijk en smakelijk kan zijn, en zeker niet saai. Dus doe mee en zet samen met mij heerlijke gerechten op tafel!