Gezonde Chocolade-Sinaasappel Kikkererwtentaart
Je hebt door mijn recepten vast al opgemerkt dat kikkererwten probleemloos gebruikt kunnen worden als een gezondere vervanger voor meel of vet in desserts. Verwen jezelf en probeer gezonde kikkererwten met een heerlijke chocolade-sinaasappelsmaak in de vorm van een bloemloze taart. Het recept is heel eenvoudig en ik weet zeker dat deze gezonde chocolade-sinaasappel kikkererwtentaart een ereplaats in je dessertrepertoire zal veroveren. De smaak van de kikkererwten en avocado is niet op te merken.
Deze gezondere versie van chocoladetaart zit boordevol vezels, vitaminen, mineralen, eiwit en micronutriënten. Daarnaast bevat het weinig suiker, geen bloem of overbodig vet. Deze chocolade-sinaasappel kikkererwtentaart is relatief calorie-arm en is ook geschikt voor coeliakiepatiënten. Als je van bananen houdt, zal je het heerlijke avocado-bananenglazuur op deze chocoladetaart geweldig vinden. Het smaakt hemels. Je kan de rietsuiker vervangen door kokosbloesemsuiker of door een calorie-arme zoetstof zoals xylitol.
Alle ingrediënten samen zorgen voor een evenwichtige smaak en verfijnde textuur. De combinatie van avocado en cacao is uitstekend en zal nooit teleurstellen. Probeer dit snelle, eenvoudige recept voor een gezonde chocolade-sinaasappel kikkererwtentaart die voor alle chocoladeliefhebbers is gemaakt, maar dan in een gezonder en voedzamer jasje.
Ingrediënten
- 480 gr gekookte kikkererwten (240 gr rauwe kikkererwten)
- 4 eieren
- 200 gr rietsuiker
- 50 gr cacao (Ik raad deze aan)
- 1 sinaasappel - sap en geraspte schil
- 60 ml water
- 2 el kokosolie (Ik raad deze aan)
- Glazuur:
- 2 bananen
- ½ avocado
- 3 el cacao (Ik raad deze aan)
- een klein beetje sinaasappelrasp
Instructies
- Week de kikkererwten een nacht in water, was en kook in licht gezout water tot ze zacht zijn.
- Blend de gekookte kikkererwten in een blender met water, kokosolie en het sap van 1 sinaasappel tot een zo glad mogelijke substantie.
- Giet dit mengsel in een kom en roer de overige ingrediënten erdoor.
- Giet het deeg in een taartvorm met anti-aanbaklaag (met een diameter van ongeveer 20 cm) of in een ander soort bakvorm.
- Bak de taart 40 tot 50 minuten op 180 graden. De taart is klaar als een satéprikker er schoon uitkomt.
- Blend de bananen, een halve avocado en cacao in een blender tot een gladde substantie.
- Smeer het glazuur op de afgekoelde taart en bestrooi met wat sinaasappelrasp.
- Zet de taart minimaal 2 uur in de koelkast.
Bereidingstijd | 60 minuten | |
Levert | 8 plakken |
Voedingswaarde / 1 plak | ||
Calorieën | 225 Kcal | |
Koolhydraten | 38 g | |
Vezel | 6 g | |
Eiwit | 7 g | |
Vet | 8 g |
Klik op de onderstaande categorieën om meer van deze recepten te bekijken.
VezelrijkGlutenvrijNotenvrijGroenteGlutenvrije GroentereceptenGlutenvrije AvocadoreceptenGezonde Notenvrije DessertreceptenZuivelvrije DessertreceptenIk ben een fitte tovenares en ik tover gezonde ingrediënten om tot heerlijke gezonde recepten! Mijn doel is om jou te laten zien dat gezond & fit eten echt makkelijk en smakelijk kan zijn, en zeker niet saai. Dus doe mee en zet samen met mij heerlijke gerechten op tafel!