Gezonde Eierwraps
Eieren zijn onmisbaar in de keuken, het bindt gerechten en zorgt ervoor dat maaltijden extra goed vullen, zodat je na het eten van een omelet geen honger meer hebt tot de lunch. Deze gezonde eierwraps zijn een geweldige toevoeging aan je ontbijtrepertoire. Verrijk ze met knapperige pistachenoten en romige hüttenkäse of Griekse yoghurt.
Pistachenoten hebben het hoogste ijzergehalte van alle noten, en zijn ook rijk aan koper, kalium, fosfor en calcium. Daarnaast bevatten ze ook provitamine A en een hele reeks aan B-vitamines. Eet regelmatig pistachenoten om je huid en zenuwstelsel te ondersteunen, je cholesterol te verlagen en celgroei te bevorderen. Pistachenoten verlagen ook het risico op longkanker, verminderen stress en verbeteren het immuunsysteem. En ze zijn natuurlijk ontzettend lekker!
Deze heerlijke eierwrap is volledig bloemvrij en combineert een hoop heerlijke smaken. Verrijk je wraps bijvoorbeeld met vijgen of spinazie, en serveer ze aan je gasten. Amandelbloem geeft een bijzondere smaak aan de wrap en kan makkelijk worden bereid door amandelen fijn te hakken of malen.
Deze simpele bloemvrije eierwrap is perfect als een licht ontbijt, diner of als voorgerecht of snack voor gasten.
Ingrediënten
- Loempia:
- 6 eieren
- 30 gr amandelmeel
- 120 ml melk
- 2 handen gesneden sla of spinazie
- ¼ tl zeezout
- ¼ gemalen zwarte peper
- Garnering:
- 4 el Griekse yoghurt of hüttenkäse
- 3 el gehakte pistachenootjes
- tomaten of vijgen
Instructies
- Mix de eieren, amandelmeel, melk en kruiden samen met een staafmixer of een garde.
- Bekleed een diepe bakplaat of bakvorm (ongeveer 38x25 cm) met bakpapier en strooi de gesneden sla of spinazie erover.
- Giet het eimengsel over de salade en bak op 180 graden gedurende 12 minuten of tot de eieren klaar zijn.
- Als de randen van de omelet bruin beginnen te worden en het in het midden gebakken is, neem dan uit de oven en laat 3 minuten staan.
- Besmeer met yoghurt, hüttenkäse of andere smeerbare kaas, en rol voorzichtig op.
- Snij de rol in stukjes, bestrooi met gehakte pistachenootjes en serveer warm of koud met tomaat of verse vijgen.
- Bewaar de rol in de koelkast en eet binnen twee dagen.
Bereidingstijd | 20 minuten | |
Levert | 8 plakken |
Voedingswaarde / | ||
Calorieën | 113 Kcal | |
Koolhydraten | 3 g | |
Vezel | 1 g | |
Eiwit | 8 g | |
Vet | 8 g |
Klik op de onderstaande categorieën om meer van deze recepten te bekijken.
SuikervrijCaloriearmDiner en LunchSnacksGlutenvrijGroenteGlutenvrije GroentereceptenCaloriearme Groenterecepten voor GewichtsverliesKoolhydraatarme GroentereceptenCaloriearme Eierrecepten voor GewichtsverliesEiwitrijke EierreceptenCaloriearme Snackrecepten voor GewichtsverliesVegetarische Diner- en LunchreceptenCaloriearme Diner- en LunchreceptenCaloriearme OntbijtreceptenEiwitrijke OntbijtreceptenDiner- en Lunchrecepten met GroenteIk ben een fitte tovenares en ik tover gezonde ingrediënten om tot heerlijke gezonde recepten! Mijn doel is om jou te laten zien dat gezond & fit eten echt makkelijk en smakelijk kan zijn, en zeker niet saai. Dus doe mee en zet samen met mij heerlijke gerechten op tafel!