Gezonde Eigengemaakte Snickersrepen
Als je van Snickersrepen houdt ga je zeker genieten van dit gezonde zelfgemaakte alternatief. Een laag knapperige chocolade met zachte, zoete nougat en een romige karamellaag met knapperige stukjes pinda in de vorm van een smakelijke reep. Deze gezonde zelfgemaakte Snickersrepen vormen een gezonde en knapperige lekkernij vol goede vetten en eiwitten die geen gevaar vormen voor je slanke lijn (in kleine hoeveelheden ☺). Daarnaast zijn deze repen volledig glutenvrij.
De bereiding van je eigen chocoladerepen is in principe zeer eenvoudig. Het is een snel, ongebakken dessert en je hebt nauwelijks 15 minuten nodig om ze te maken. En het beste van deze repen is is dat je precies weet wat er in zit - geen kunstmatige ingrediënten, conserveringsmiddelen of grote hoeveelheden suiker en vet. Je kunt zelfs wat eiwitpoeder toevoegen om het eiwitgehalte te verhogen.
De gezonde karamellaag wordt bereid met een legendarische combinatie van dadels en pindakaas, die perfect bij elkaar passen. Deze smaak lijkt zelfs op die van karamel. Als je er vanille-extract, een snufje zout en stukjes pinda aan toevoegt, weet ik zeker dat je smaakpapillen verliefd zullen worden op deze overheerlijke repen.
Geniet van deze gezonde Snickersrepen als dessert of snack wanneer je zin hebt om te zondigen met een verantwoorde traktatie.
Ingrediënten
- Chocoladelaag:
- 5 el kokosolie (gesmolten) (Ik raad deze aan)
- 4 el cacao (Ik raad deze aan)
- 2 el honing
- Noga laag:
- 1 el kokosolie (gesmolten) (Ik raad deze aan)
- 90 havermout (Ik raad deze aan)
- 75 gr cashewnoten (een nacht geweekt in water) (Ik raad deze aan)
- 1 el vanille extract
- 2 el melk
- 3 el honing
- 1 schep vanille proteïne poeder (optioneel) (Ik raad deze aan)
- Karamellaag:
- 15 dadels
- 2 el pindakaas (Ik raad deze aan)
- 1 el water
- 1 tl vanille extract
- 50 gr pinda’s
- snufje zeezout
Instructies
- Mix in een kom alle ingrediënten voor de chocoladelaag en verdeel over de bodem van een kleine bakvorm.
- Kies de vorm afhankelijk van de gewenste hoogte en grootte van de repen.
- Zet de pan een moment in de vriezer zodat de chocola hard wordt.
- Om de noga laag te maken, blend alle ingrediënten in een blender tot een zo glad mogelijke substantie.
- Als de chocoladelaag hard is, smeer dan de noga laag over de chocola en zet terug in de vriezer.
- Om de laatste karamellaag te maken, blend alle ingrediënten voor de karamellaag (behalve de pinda’s).
- Als de noga laag hard is, verdeel de karamel over de noga laag en druk, tot slot, de pinda’s in de karamel (gehakt of heel).
- Zet de vorm minimaal 2 tot 3 uur in de vriezer en laat hard worden.
- Haal uit de vriezer, snij in stukjes en eet of bewaar het in de koelkast.
- Als je het lekker vindt kun je ook de volgorde van de lagen veranderen (en bijvoorbeeld de chocoladelaag bovenop doen).
Bereidingstijd | 15 minuten | |
Levert | 16 plakken |
Voedingswaarde / 1 plak | ||
Calorieën | 112 Kcal | |
Koolhydraten | 14 g | |
Vezel | 2 g | |
Eiwit | 3 g | |
Vet | 5 g |
Klik op de onderstaande categorieën om meer van deze recepten te bekijken.
Vegetarische receptenGezonde DessertsZuivelvrijEivrijHavermoutSnackrecepten met PindakaasGezonde Dessertrecepten met HavermoutEivrije DessertreceptenIk ben een fitte tovenares en ik tover gezonde ingrediënten om tot heerlijke gezonde recepten! Mijn doel is om jou te laten zien dat gezond & fit eten echt makkelijk en smakelijk kan zijn, en zeker niet saai. Dus doe mee en zet samen met mij heerlijke gerechten op tafel!