
Gezonde gebakken schnitzel met zoete aardappels
Het maken van een lekkere, ongefrituurde kipschnitzel is niet ingewikkeld. Met dit eenvoudige recept voor gezonde gebakken schnitzel met zoete aardappelen laat ik je zien hoe je dat doet. De heerlijke sappige kipschnitzel wordt geserveerd met gebakken zoete aardappelen en salade. De combinatie is ongelooflijk lekker, dus ik weet zeker dat je er dol op zult zijn en zelfs je sceptische man zal dat beamen ;)
Het idee achter het recept is simpel - het bereiden van een smakelijke schnitzel die niet zwaar op de maag ligt en waarvoor je ook niet uren achter het fornuis hoeft te staan. Succes gegarandeerd! In dit gerecht vind je grote hoeveelheden eiwitten, gezonde koolhydraten en weinig vetten.
Ik heb genoten van de combinatie met zoete aardappelen, maar als je daar niet van houdt, dan kun je ze vervangen door je favoriete bijgerecht, of een verfrissende salade erbij serveren. Zo creëer je een nog dieetvriendelijkere maaltijd, met een lager koolhydraatgehalte. De parmezaanse kaas geeft de schnitzel een specifieke delicate smaak en de cornflakes (of zemelenvlokken) maken hem subtiel knapperig.
Maak deze gezonde gebakken kipschnitzel met zoete aardappelen dit weekend meteen: het is een heerlijk gezond recept voor het hele gezin.
Ingrediënten
- 800 gr. kipfilets
- 1 kg zoete aardappels
- 100 gr. cornflakes (of zemelen)
- 4 tbsp geraspte Parmezaanse kaas
- 2 eieren
- 1 tbsp olijfolie
- 1/2 tsp zout
- 1/2 tsp gemalen zwarte peper
Instructies
- Was de zoete aardappelen, snijd de uiteinden eraf en snijd ze in schijfjes.
- Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat en besprenkel met olijfolie.
- In een kom kluts je met een vork de eieren voor het paneren.
- Meng in een tweede, grotere kom fijngemalen cornflakes met Parmezaanse kaas, zout en peper.
- Snijd de kipfilets in dunne stukken (je hoeft ze niet te stampen).
- Haal elk kippenkoteletje door het ei en vervolgens door het bereide paneelmeel.
- Leg de gepaneerde plakjes kip op een met bakpapier beklede bakplaat. Als het past, leg er dan de aardappelen naast. Past dat niet, leg de aardappels dan op een tweede bakplaat. Je kunt de aardappels en de kip namelijk zowel samen of apart bakken.
- Bak de zoete aardappelen en de kipschnitzels gedurende ongeveer 25 minuten op 180 graden. De zoete aardappelen moeten zacht zijn en de kipfiletschnitzels moeten goudbruin gebakken zijn.
- Serveer de maaltijd het liefst met sla, tomaten of een andere favoriete groente.
Bereidingstijd | 45 minuten | |
Levert | 4 porties |
Voedingswaarde / 1 portie | ||
Calorieën | 612 Kcal | |
Koolhydraten | 64 g | |
Vezel | 8 g | |
Eiwit | 56 g | |
Vet | 10 g |
Klik op de onderstaande categorieën om meer van deze recepten te bekijken.
SuikervrijDiner en LunchNotenvrijKipZoete AardappelGroenteEiwitrijke EierreceptenDiner- en Lunchrecepten met Groente
Ik ben een fitte tovenares en ik tover gezonde ingrediënten om tot heerlijke gezonde recepten! Mijn doel is om jou te laten zien dat gezond & fit eten echt makkelijk en smakelijk kan zijn, en zeker niet saai. Dus doe mee en zet samen met mij heerlijke gerechten op tafel!