Havermout als dessert? Je moet het gewoon eens proberen. Ik bereid graag allerlei versies van havermout als ontbijt, maar dit is een speciaal recept. Ik houd van baklava, en deze havermout herinnert mij aan de smaak van baklava - een heerlijke combinatie van walnoten, pistachenoten, honing, citroenschil en specerijen. En geloof mij, de gezonde versie van een dessert is perfect als ontbijt :)
Als je klassieke baklava te zoet vindt, maak je dan geen zorgen - deze havermout heeft een milde zoete smaak, dus je kan ook van de smaak van baklava genieten zonder enorme hoeveelheden honing en suiker. Daarnaast is bevat deze gezonde havermout geen melk en is het glutenvrij.
Als je een veganistische versie wilt bereiden, vervang dan eenvoudigweg de honing door ahornsiroop.
Eén portie van deze romige havermout is echt groot en zeer voedzaam, dus je zal zeker tot de middag vol zitten. Door de havermout langzaam op laag vuur te koken wordt de textuur extra romig.
Als je, zoals ik, een fan van baklava bent, zal je deze lichtere havermoutversie zeker waarderen! Je kan nooit teveel inspiratie op doen voor gezonde ontbijthavermout, dus bewaar dit recept en laat me zeker weten wat je ervan vindt, nadat je het hebt uitgeprobeerd.
Ik ben een fitte tovenares en ik tover gezonde ingrediënten om tot heerlijke gezonde recepten! Mijn doel is om jou te laten zien dat gezond & fit eten echt makkelijk en smakelijk kan zijn, en zeker niet saai. Dus doe mee en zet samen met mij heerlijke gerechten op tafel!