Gezonde kokos-lamingtons
Wie houdt er niet van heerlijke kokos-lamingtons - een zacht deeg omhult met gesmolten chocolade en bestrooid met kokos? Als je ook gek bent op kokos-lamingtons, dan moet je deze gezonde versie maar eens proberen! Ze zijn meelvrij, gezoet met honing en smaken bijna net als het origineel.
De basis voor een gezonde kokos-lamington bestaat uit haver, yoghurt en honing. Als je glutenvrije haver gebruikt, dan zijn deze kokos-lamingtons ook geschikt voor coeliakiepatiënten. Bovendien bevatten ze geen ei, waardoor zelfs mensen met een allergie voor eieren met een gerust hart kunnen genieten van deze traktatie. Het gebakken deeg wordt in kleinere stukken gesneden, daarna in gesmolten warme chocolademelk gedoopt en vervolgens in geraspte kokos. De bereiding van kokos-lamingtons is dus geen wetenschap, en de resulterende smaak is zeker de moeite waard.
Tip: Als je niet elk stukje afzonderlijk wilt bestrijken, besmeer dan de hele cake na het bakken met chocolade en besprenkel het met kokos. Laat het hard worden en snij de cake vervolgens in kleinere stukjes. Op die manier gebruik je maar de helft van de chocolade en bespaar je op de calorieën.
1 cup = 250 ml
Ingrediënten
- Beslag:
- 1 1/2 cup haver (Ik raad deze aan)
- 1 cup yoghurt
- 3 tbsp honing
- 1 tbsp gesmolten kokosolie (Ik raad deze aan)
- 1 tsp bakpoeder
- Glazuur:
- 100 gr. pure chocolade (Ik raad deze aan)
- 1 tsp kokosolie (Ik raad deze aan)
- 30-40 gr. geraspte kokos (Ik raad deze aan)
Instructies
- Maal de havermout tot het bijna fijne bloem is geworden. Meng de bloem vervolgens in een kom met de overige ingrediënten voor het beslag.
- Giet het beslag in een met bakpapier beklede vorm (ongeveer 25x25 cm).
- Bak het beslag gedurende 30 minuten op 180 graden tot het goudbruin is.
- Laat de gebakken cake afkoelen en snijd het dan voorzichtig in 16 stukken. Bestrijk de stukjes cake met chocolade die je samen met kokosolie hebt laten smelten. Laat de stukjes cake een beetje uitlekken en bestrooi ze dan met geraspte kokos.
- Je kunt de kokos-lamingtons een uur in de koelkast zetten (zodat het glazuur hard is geworden) en ze vervolgens bij kamertemperatuur bewaren.
Bereidingstijd | 45 minuten | |
Levert | 16 stuks |
Voedingswaarde / 1 stuk | ||
Calorieën | 100 Kcal | |
Koolhydraten | 13 g | |
Vezel | 1 g | |
Eiwit | 2 g | |
Vet | 5 g |
Klik op de onderstaande categorieën om meer van deze recepten te bekijken.
SnacksNotenvrijKokosnootGezonde Dessertrecepten met KokosGezonde Notenvrije DessertreceptenIk ben een fitte tovenares en ik tover gezonde ingrediënten om tot heerlijke gezonde recepten! Mijn doel is om jou te laten zien dat gezond & fit eten echt makkelijk en smakelijk kan zijn, en zeker niet saai. Dus doe mee en zet samen met mij heerlijke gerechten op tafel!