Fit Tovenares
Volg mij
Gezonde Kokosrepen (Glutenvrij)

Gezonde Kokosrepen (Glutenvrij)

Deze gezonde kokosrepen zijn een geweldig alternatief voor allerlei kokosrepen vol suiker en verzadigd vet uit de winkel. En ik moet zeggen, ze smaken ook nog eens beter! Probeer ze vandaag nog, ik weet zeker dat je geen spijt krijgt. Wij maken ze thuis heel graag :)

De bereiding van deze eigengemaakte kokosrepen is ontzettend simpel en vrij snel. Een belangrijke stap is het invriezen van de repen voordat je ze in de chocolade dompelt, zodat de repen hard worden en je er makkelijker mee kan werken. Nadat je de repen in de chocolade hebt gedompeld, kun je ze beter nog een keer in de vriezer leggen, zodat de chocolade heerlijk knapperig wordt aan de buitenkant. Als de gesmolten chocolade met kokosolie te dun is, laat het mengsel dan even in de koelkast staan zodat het dikker wordt.

Kokosrepen zijn rijk aan vet en calorieën, dankzij het gebruik van kokos, kokosolie en pure chocolade. Dus eet ze niet allemaal tegelijk op, maar bewaar deze repen voor als je zin hebt om een keer te zondigen met iets zoets.

Als je deze "bountyrepen" op een extra sportieve wijze wilt bereiden, voeg dan wat eiwitpoeder toe aan het mengsel (kokos of vanille werkt het beste). 1 kopje is gelijk aan 250ml in dit recept.

Ingrediënten

Instructies

  1. Mix alle ingrediënten voor de vulling met een keukenmachine (of met de hand). Het mengsel zou zacht moeten worden.
  2. Doe de kokos vulling in een kleinere bak of bakvorm en druk goed aan op de bodem.
  3. Als je amandelen wilt gebruiken, voeg die dan toe aan de vulling.
  4. Zet de vorm 10 tot 15 minuten in de vriezer.
  5. Smelt in de tussentijd de chocola en kokosolie in een kleine pan op een laag vuur of boven een pan met kokend water (au bain marie).
  6. Als het te dik is, voeg dan wat kokosolie toe. Als het te dun is, voeg dan wat pure chocola toe.
  7. Zodra de vulling klaar is, snij deze dan in stukjes.
  8. Dip elk kokos stukje in de chocolade glazuur en zet 20 minuten in de vriezer.
  9. Zet de repen na ongeveer 10 minuten in de koelkast en laat deze minimaal 8 uur staan.
  10. Bewaar de kokos repen in een afgesloten bakje in de koelkast.
Bereidingstijd15 minuten
Levert10 plakken
Voedingswaarde / 1 plak
Calorieën273 Kcal
Koolhydraten10 g
Vezel4 g
Eiwit2 g
Vet25 g

Klik op de onderstaande categorieën om meer van deze recepten te bekijken.

Vegetarische receptenGezonde DessertsZuivelvrijEivrijGezonde Glutenvrije DessertreceptenEivrije Dessertrecepten
Lucia Wagner

Ik ben een fitte tovenares en ik tover gezonde ingrediënten om tot heerlijke gezonde recepten! Mijn doel is om jou te laten zien dat gezond & fit eten echt makkelijk en smakelijk kan zijn, en zeker niet saai. Dus doe mee en zet samen met mij heerlijke gerechten op tafel!

Lucia Wagner

Opmerkingen