Gezonde Rauwe Veganistische Cheesecake (Glutenvrij)
Deze uitstekende ongebakken gezonde rauwe veganistische cheesecake zonder suiker, bloem, melk of andere zuivelproducten is zo lekker dat je hem in één keer op wilt eten. De cheesecake bestaat alleen uit voedzame en gezonde ingrediënten zodat je er als dessert, of nog beter - als ontbijt, van kunt genieten.
Hoewel ongebakken cheesecakes meestal wat calorierijker en vetter zijn vanwege de gebruikte noten en kokosolie, is het toch de moeite waard om er af en toe een keer van te genieten. Omdat de cheesecake niet in de oven gaat, behouden alle ingrediënten hun voedingswaarde. Zo leveren ze een waardevolle dosis vitaminen, mineralen, maar ook eiwitten, gezonde vetten en vezels aan je lichaam. Daarnaast is het zeer vullend, zodat een portie van deze cheesecake ook volwaardige maaltijden, zoals het ontbijt, kan vervangen.
Cashewnoten bevatten veel magnesium, beta-caroteen, zink en andere sporenelementen die goed zijn voor de ogen, huid en slijmvliezen. Door ze in water te weken wordt het volume vergroot en kan er daarna een heerlijke crème mee worden bereid om voor rauwe desserts te gebruiken.
Bovendien is deze rauwe cheesecake zeer eenvoudig te bereiden en tevens geschikt voor veganisten (vervang gewoon de honing door ahorn- of agavesiroop). Probeer de uitzonderlijke smaak zelf maar eens uit. De volgende ingrediënten zouden voldoende moeten zijn voor 4 porties.
Ingrediënten
- Cheesecake ingrediënten:
- 225 gr cashewnoten (Ik raad deze aan)
- 125 gr appelmoes
- 3 el virgin kokosolie (Ik raad deze aan)
- 85 gr honing
- 2 el citroensap
- ½tl pure vanille extract
- 1 tl kaneel
- Deeg ingrediënten:
- 90 gr of meer ontpitte dadels, rozijnen of pruimen (of een mix van allemaal)
- 70 gr amandelen, of andere noten (Ik raad deze aan)
- ½ tl kaneel
- ¼ tl pure vanille extract
- 1 tot 3 el water (indien nodig)
Instructies
- Week de cashewnoten gedurende een nacht.
- Giet de cashews de volgende dag af, was en droog ze.
- Blend in een blender alle cheesecake ingrediënten samen tot een compleet gladde substantie.
- Zet het cheesecake mengsel apart en bereid het deeg.
- Blend in een blender alle deeg ingrediënten ((gebruik geen grote blender met hoge capaciteit. Gebruik in plaats daarvan een kleine hakmachine, die onderdeel zou moeten zijn van je staafmixer set.
- Als je deze niet hebt, probeer het dan met een staafmixer).
- Als het deeg te droog is, voeg dan zonodig een beetje water toe. Het mengsel mag niet teveel geblend en plakkerig worden.
- Duw dan dit deeg aan op de bodem van een taartvorm of andere vorm.
- Verdeel de vulling over het deeg.
- Zet de taart minimaal een nacht in de koelkast totdat hij stijf wordt en niet uit elkaar valt bij het snijden.
Bereidingstijd | 20 minuten | |
Levert | 6 plakken |
Voedingswaarde / 1 plak | ||
Calorieën | 423 Kcal | |
Koolhydraten | 35 g | |
Vezel | 4 g | |
Eiwit | 9 g | |
Vet | 29 g |
Klik op de onderstaande categorieën om meer van deze recepten te bekijken.
Vegetarische receptenOntbijtGezonde DessertsZuivelvrijEivrijGezonde Vezelrijke DessertsGezonde Glutenvrije DessertreceptenEivrije DessertreceptenGezonde Veganistische DessertreceptenGlutenvrije OntbijtreceptenIk ben een fitte tovenares en ik tover gezonde ingrediënten om tot heerlijke gezonde recepten! Mijn doel is om jou te laten zien dat gezond & fit eten echt makkelijk en smakelijk kan zijn, en zeker niet saai. Dus doe mee en zet samen met mij heerlijke gerechten op tafel!