Gezonde soep met wortels, erwten en gnocchi van kikkererwten
Overheerlijke gezonde soep met wortels, erwten en gnocchi van kikkererwten die iedereen waarschijnlijk wel kent. Wat is er nu beter voor de maag dan een warme groentebouillon, vooral als het een combinatie is van smaakvolle en gezonde wortels met erwten. Als kind was ik gek op deze soep met gnocchi, en dat ben ik nu nog steeds. De gnocchi heb ik echter vervangen door een gezondere variant van kikkererwten, die nog beter zijn voor mijn lijf.
Wortel-erwtensoep is een makkelijke en gezonde soep vol groentes en vezels, met smakelijk en voedzame gnocchi van kikkererwten. Een tijdje geleden heb ik ze ook gemaakt als hoofdgerecht in het volgende gerecht: Gezonde Glutenvrije Kikkererwten-gnocchi (Glutenvrij) . Ze hebben een milde nootachtige smaak en zitten bomvol eiwitten, vitamines, mineralen en vezels. Ze zijn bovendien glutenvrij en daarmee voor mensen die last hebben van coeliakie een geschikte vervanging voor de klassieke gnocchi. Thuis zijn we er gek op en ik weet zeker dat jullie er ook verliefd op zullen worden. Als je wat extra gnocchi maakt, dan kun je een gedeelte daarvan in deze geweldige soep doen en de rest bewaren als ingrediënten voor een saus bij een hoofdgerecht.
Liefhebbers van gezond eten, maar ook kinderen, zullen genieten van deze caloriearme soep. Ken je iemand die niet houdt van wortelsoep? De prachtig zoete smaak van wortels en erwten zijn een feestje voor je smaakpapillen en je huis gaat er bovendien heerlijk van geuren. Bon appetite.
1 cup = 250 ml
Ingrediënten
- 1 kg wortels
- 400 gram kikkererwten
- 1 eetlepel (tbsp) boter
- 1 theelepel (tsp) zeezout
- 1/2 theelepel (tsp) gemalen zwarte peper
- Voor de gnocchi:
- 1 cup kikkererwtenmeel
- 1/2 cup water
- snufje zout
Instructies
- Was de wortels, schil ze en snij ze in schijfjes. Laat boter smelten in een diepe pan, bak de gesneden wortel lichtjes. Giet er wat water overheen totdat de wortels helemaal onder water staan. Doe wat zout en kruiden in de soep, kook voor nog eens 3-5 minuten en haal van het vuur af. Als je een wat dikkere soep wilt, dan kun je met een staafmixer een gedeelte van de groentes blenden. Meng in een kom het kikkererwtenmeel met water en zout. Duw het deeg door een vergiet met grote gaten en laat ze vallen in kokend water met wat zout. Laat koken totdat de gnocchi boven komt drijven (ongeveer 3 minuten). Giet de gnocchi af en voeg ze bij de soep.
Bereidingstijd | 25 minuten | |
Levert | 6 porties |
Voedingswaarde / 1 portie | ||
Calorieën | 195 Kcal | |
Koolhydraten | 24 g | |
Vezel | 9 g | |
Eiwit | 9 g | |
Vet | 4 g |
Klik op de onderstaande categorieën om meer van deze recepten te bekijken.
SuikervrijVezelrijkCaloriearmVeganistische receptenSoepGlutenvrijNotenvrijGroenteGlutenvrije GroentereceptenCaloriearme Groenterecepten voor GewichtsverliesGezonde Veganistische SoupreceptenIk ben een fitte tovenares en ik tover gezonde ingrediënten om tot heerlijke gezonde recepten! Mijn doel is om jou te laten zien dat gezond & fit eten echt makkelijk en smakelijk kan zijn, en zeker niet saai. Dus doe mee en zet samen met mij heerlijke gerechten op tafel!