Gezonde Yoghurt Cheesecake (Glutenvrij en Suikervrij)
Deze gezonde yoghurt cheesecake ga je geweldig vinden! Serieus, het is een van de beste desserts ooit, en het is ook één van mijn favoriete cheesecakerecepten. Het voordeel van dit recept is het hoge eiwitgehalte en daarnaast is deze cheesecake volledig glutenvrij en suikervrij!
De bodem is gemaakt van amandelmeel en melk. Maak zelf eenvoudig amandelmeel door amandelen tot een fijn meel te vermalen. De vulling van deze cheesecake bestaat uit Griekse yoghurt (ik raad aan om een light yoghurt te gebruiken om het vetgehalte te beperken), eieren, eiwitpoeder en vanille-extract. Als je geen gezoet eiwitpoeder gebruikt, zoet dan de vulling met honing of Stevia. De bovenkant van de cheesecake wordt versierd met een gelatine van bessen. Ik gebruikte een mix van rood fruit, maar je kunt ook alleen frambozen of bosbessen gebruiken.
Een bonus van deze gezonde yoghurt cheesecake is het lage gehalte aan koolhydraten, per portie namelijk slechts 8g koolhydraten. Als je geen eiwitpoeder in huis hebt, kun je het vervangen door gedroogd melkpoeder, puddingmix of cacao en het naar smaak zoeten. Op deze manier zal je cheesecake echter wel minder eiwit bevatten.
1 kopje is gelijk aan 250ml in dit recept. Ik gebruikte een bakblik voor deze gezonde cheesecake, maar je kunt ook een kleine ronde cakevorm gebruiken, met een diameter van ongeveer 20cm.
Probeer deze eenvoudige, eiwitrijke cheesecake eens uit, ik weet zeker dat je ervan gaat smullen.
Ingrediënten
- Deeg:
- 150 gr gemalen amandelen (amandelmeel) (Ik raad deze aan)
- 5 el melk
- Vulling:
- 700 gr Griekse yoghurt
- 3 eieren
- 60 gr proteïne poeder (vanille)*
- 1 el vanille extract (of vanillestokje)
- honing (indien nodig)
- Glazuur:
- 145 gr bessen
- 1 tot 2 el 100% gelatinepoeder
Instructies
- Mix in een kom de gemalen amandelen (of amandelmeel) met 5 eetlepels melk.
- Verdeel het deeg gelijkmatig over de bodem van een bakvorm en druk stevig aan.
- Mix alle ingrediënten voor de vulling, goed doorroeren.
- Proef om zeker te weten dat het zoet genoeg is en voeg zonodig nog zoetstof toe.
- Giet de vulling over het deeg.
- Bak de cheesecake op 165 graden gedurende 40 tot 45 minuten totdat de bovenkant en randen bruin worden.
- Haal de taart uit de oven en laat afkoelen.
- Bereid de cheesecake glazuur in een kleine pan.
- Pureer het fruit met een vork en roer de gelatine erdoor.
- Kook dit mengsel een tijdje (laat het niet koken) en giet dit over de cheesecake.
- Zet de hele cheesecake in de koelkast en laat minimaal 8 uur.
- *kan worden vervangen door pudding mix en zoetstof naar smaak
Bereidingstijd | 55 minuten | |
Levert | 8 plakken |
Voedingswaarde / | ||
Calorieën | 287 Kcal | |
Koolhydraten | 8 g | |
Vezel | 3 g | |
Eiwit | 24 g | |
Vet | 17 g |
Klik op de onderstaande categorieën om meer van deze recepten te bekijken.
SuikervrijCaloriearmRecepten met eiwitpoederGlutenvrijCaloriearme Eierrecepten voor GewichtsverliesEiwitrijke EierreceptenGezonde Koolhydraatarme DessertreceptenSuikervrije DessertreceptenDessertrecepten met EiwitpoederIk ben een fitte tovenares en ik tover gezonde ingrediënten om tot heerlijke gezonde recepten! Mijn doel is om jou te laten zien dat gezond & fit eten echt makkelijk en smakelijk kan zijn, en zeker niet saai. Dus doe mee en zet samen met mij heerlijke gerechten op tafel!