Fit Tovenares
Volg mij
Gezonde Zelfgemaakte Cruesli Kokos en Chocola

Gezonde Zelfgemaakte Cruesli Kokos en Chocola

In het algemeen zijn zoete ontbijtgranen geen gezond begin van de dag. Maar wist je dat je thuis eenvoudig een gezonde dieetcruesli kan maken?

Probeer deze heerlijk knapperige kokoscruesli met chocoladestukjes, gemaakt van volkorenbloem en havermout. Vergeleken bij ontbijtgranen uit de supermarkt bevat deze cruesli een stuk minder suiker en vet, en daarnaast geen toevoegingsmiddelen die er niet in horen. Ook bevat het een **groot gehalte aan vezels.

Tijdens het bakken verspreidt er een heerlijke geur door je huis. Zelfgemaakte cruesli is niet alleen gezond, maar ook rijk aan voedingsstoffen en geschikt voor het hele gezin. Ontbijtgranen zijn eenvoudig te maken en er komen weinig ingrediënten bij kijken - je hebt slechts een paar dingen nodig.

Vervang ontbijtgranen uit de winkel door deze gezondere variant, en geniet van een extra energieboost in de ochtend. Combineer het met melk, yoghurt, appelmoes of gewoon zonder iets.

Als je de cruesli nog gezonder en dieetvriendelijker wilt maken, vervang dan de rietsuiker door een gelijke hoeveelheid natuurlijke zoetstof, zoals xylitol of stevia.

Maak je ochtend speciaal en bereid snel deze smakelijke cruesli voor je volgende ontbijt!

Ingrediënten

Instructies

  1. Mix in een kom de bloem, havermout, bakpoeder en een snufje zout.
  2. Voeg de rest van de ingrediënten toe, behalve de rozijnen, chocola en de kokos; mix zorgvuldig. Gebruik voor het beste resultaat een blender.
  3. Doe het mengsel in een blender en pureer tot het een gladde substantie is. Roer dan de kokos, rozijnen en chocolade brokjes er doorheen.
  4. Vorm lange deegrolletjes, zo dun mogelijk - hoe dunner het rolletje, hoe krokanter de cruesli.
  5. Zet de rolletjes 5 tot 10 minuten in de vriezer.
  6. Verwarm de oven voor op 190 graden.
  7. Haal de rolletjes uit de vriezer en snij deze in kleine stukjes - opnieuw, hoe kleiner de stukjes, hoe krokanter de cruesli.
  8. Plaats de gesneden stukjes op een bakplaat met bakpapier in de voorverwarmde oven en bak de cruesli in 10 tot 15 minuten gaar - afhankelijk van het formaat van de cruesli. Haal de cruesli uit de oven zodra het bruin begint te worden.
  9. De cruesli is het lekkerst direct na afkoeling, maar is ook nog steeds lekker na een paar dagen.
  10. Bewaar de cruesli in een afgesloten bak en nuttig binnen 5 dagen.
Bereidingstijd25 minuten
Levert6 porties
Voedingswaarde / 1 portie
Calorieën290 Kcal
Koolhydraten44 g
Vezel5 g
Eiwit7 g
Vet11 g
Lucia Wagner

Ik ben een fitte tovenares en ik tover gezonde ingrediënten om tot heerlijke gezonde recepten! Mijn doel is om jou te laten zien dat gezond & fit eten echt makkelijk en smakelijk kan zijn, en zeker niet saai. Dus doe mee en zet samen met mij heerlijke gerechten op tafel!

Lucia Wagner

Opmerkingen