Fit Tovenares
Volg mij
Glutenvrije Gevulde Bloemkoolslof

Glutenvrije Gevulde Bloemkoolslof

Een heerlijke hartige slof zonder bloem. Je kunt de slof vullen met een mengsel naar keuze, maar ik raad deze aan. Het is echt ontzettend lekker!

Toen ik dit recept bedacht, was ik van plan de zoete dessertslof tot een volledige maaltijd om te toveren. Deze eenvoudige, glutenvrije slof is snel te bereiden en gezond gevuld met kaas, tomatenpuree, ham en olijven. Fitnessfans en aanhangers van een gezonde levensstijl zullen het hoge eiwitgehalte van dit gerecht waarderen.

Deze gevulde slof gemaakt van bloemkooldeeg is eenvoudig te maken en smaakt voortreffelijk. Alles in één, daar houd ik van. Bloemkool bevat een scala aan voedingsstoffen en je kunt deze voedzame groente tot allerlei heerlijke gerechten omtoveren. Bloemkool helpt je om je slanke figuur te behouden, en als je probeert af te vallen, kun je er zoveel van eten als je wilt.

Deze bloemvrije slof is geschikt voor allerlei soorten gelegenheden, en je kunt hem opvullen met een hoop verschillende ingrediënten, gebruik gewoon je fantasie. Serveer de slof warm en goudbruin gebakken, of afgekoeld bij een koud buffet. Het is ook zeer geschikt als tussendoortje voor in de ochtend of middag. Probeer mijn gezonde recept voor een gevulde slof gemaakt van bloemkooldeeg en laat me weten wat je er van vindt!

Ingrediënten

  • 1 bloemkool
  • 1 ei
  • 50 gr geraspte mozzarella
  • ½ tl zeezout
  • ½ tl oregano
  • ⅓ tl gemalen zwarte peper
  • Vulling:
  • 3 el tomatenpuree
  • 50 gr geraspte kaas
  • 100 gr ham van goede kwaliteit
  • olijven

Instructies

  1. Was de bloemkool, breek in roosjes en stoom ongeveer 8 minuten.
  2. Doe de gestoomde bloemkoolroosjes in een blender en blend fijn.
  3. Vul een doek of lap met de fijngemalen bloemkool en probeer zoveel mogelijk vocht eruit te persen.
  4. Mix in een kom de droge bloemkool met geraspte mozzarella, ei en kruiden.
  5. Spreid het deeg uit op een bakplaat bekleed met bakpapier en vorm in dunne rechthoeken. Bak 10 minuten op 220 graden.
  6. Haal na 10 minuten de korsten uit de oven, besmeer met tomatenpuree en bestrooi met kaas, ham en olijven.
  7. Vouw met behulp van bakpapier de randen van de korst naar binnen zodat ze elkaar in het midden overlappen.
  8. Knijp de kantjes samen.
  9. Je kunt de rolletjes omdraaien zodat ze een mooiere vorm krijgen.
  10. Bak de gevulde rolletjes nog eens 12 tot 15 minuten, tot ze goudbruin zijn. Laat de rolletjes afkoelen alvorens ze aan te snijden.
Bereidingstijd45 minuten
Levert2 porties
Voedingswaarde /
Calorieën308 Kcal
Koolhydraten9 g
Vezel2 g
Eiwit28 g
Vet17 g
Lucia Wagner

Ik ben een fitte tovenares en ik tover gezonde ingrediënten om tot heerlijke gezonde recepten! Mijn doel is om jou te laten zien dat gezond & fit eten echt makkelijk en smakelijk kan zijn, en zeker niet saai. Dus doe mee en zet samen met mij heerlijke gerechten op tafel!

Lucia Wagner

Opmerkingen