Kokoscake met Custardpudding (Glutenvrij)
Interessante, zoete en smakelijke desserts met kokos zijn helemaal mijn ding. Ik vind het leuk om ze te bereiden en ermee te experimenten, omdat ze gezond en gemakkelijk zijn. En zoals je waarschijnlijk al weet, ben ik dol op kokosnoot. Als jij ook dol bent op kokos en eigengemaakte toetjes, zal dit recept voor een gezonde kokoscake met custardpudding zeker in de smaak vallen.
Het knapperige kokosdeeg wordt gemaakt van drie bijzonder voedzame en populaire ingrediënten: honing, eiwit en kokos. Ze zorgen voor een hoge voedingswaarde, geven je lichaam voldoende energie zonder aan te komen en smelten op je tong.
Een goede zelfgemaakte custardpudding voor deze kokoscake is zeer eenvoudig te bereiden. Je hebt geen zetmeel, geraffineerde suiker of andere poedervormige aroma's nodig. Het belangrijkste ingrediënt is ook hier weer kokos, wat ook goed is voor de spijsvertering en de lever, dus voel je niet schuldig als je geniet van dit dessert. De heerlijke smaak van pudding wordt aangevuld met eigeel en medicinale honing in combinatie met melk.
Om de consistentie van pudding te behouden, gebruik je gelatine en een gezondere versie van bloem, namelijk mijn favoriete kikkererwtenbloem. De pudding wordt verrijkt met yoghurt om de vanillesmaak te verzachten. Zo levert het tevens de nodige eiwitten en calcium om je botten sterk te houden.
Ingrediënten
- Deeg:
- 5 eiwitten
- 90 gr geraspte kokos (Ik raad deze aan)
- 3 el honing
- Vulling:
- 5 eigeel
- 2 el 100% gelatine
- 5 el water
- 360 ml melk
- 3 el honing
- 1 el vanille extract
- 3 el kikkererwtenmeel (of ander meel)
- 3 el naturel yoghurt
- 3 el geraspte kokos
Instructies
- Maak eerst het deeg.
- Mix in een kom de eiwitten, geraspte kokos en zoetstof. In dit recept hoef je niet het eiwit stijf te kloppen.
- Giet het deeg in een bakvorm bekleed met bakpapier. Bak 20 minuten op 175 graden tot een goudbruine kleur.
- Terwijl het deeg aan het bakken is, maak de eigeel pudding.
- Strooi gelatine over 5 eetlepels water, roer en laat indikken.
- Roer dan het eigeel, zoetstof en vanille extract erdoor en mix goed.
- Voeg de melk gemengd met kikkererwtenmeel toe. Breng het mengsel aan de kook, waarbij je regelmatig even roert.
- Als de pudding begint te koken, voeg dan de geraspte kokos toe.
- Haal na 3 minuten de pan van het vuur en roer de yoghurt erdoor om het mengsel wat smeuïger te maken.
- Als het deeg klaar en afgekoeld is, snij dan in door de helft en doe een deel in een bak/bakvorm.
- Giet de eigeel pudding over deze laag en bedek met het resterende kokos deeg.
- Zet in een afgesloten bak een nacht in de koelkast, of minimaal 7 uur, om te laten opstijven.
Bereidingstijd | 25 minuten | |
Levert | 8 plakken |
Voedingswaarde / 1 plak | ||
Calorieën | 170 Kcal | |
Koolhydraten | 17 g | |
Vezel | 2 g | |
Eiwit | 7 g | |
Vet | 9 g |
Klik op de onderstaande categorieën om meer van deze recepten te bekijken.
SnacksGlutenvrijNotenvrijKokosnootGezonde Dessertrecepten met KokosGezonde Notenvrije DessertreceptenIk ben een fitte tovenares en ik tover gezonde ingrediënten om tot heerlijke gezonde recepten! Mijn doel is om jou te laten zien dat gezond & fit eten echt makkelijk en smakelijk kan zijn, en zeker niet saai. Dus doe mee en zet samen met mij heerlijke gerechten op tafel!