Fit Tovenares
Volg mij
Magere kippendijen op een salade van boekweit, wortel en prei

Magere kippendijen op een salade van boekweit, wortel en prei

Zachte kippendijen, gekookt in water en geserveerd op een smakelijke salade van boekweit, wortel en prei. Een gezonde, caloriearme en eiwitrijke maaltijd die geschikt is als voedzame lunch of avondmaaltijd. Je zult weg zijn van de smaak van deze magere kippendijen op een salade van boekweit. Bovendien geeft het je lichaam meteen een flinke dosis vitaminen en mineralen. Maak deze smakelijke en voedzame lunch eens voor je hele gezin.

Boekweit is veelzijdig en van nature glutenvrij, en daarom ook zeer geschikt voor mensen met coeliakie. Het bevat eiwitten, complexe koolhydraten, vezels, mineralen en veel verschillende soorten vitaminen. Het is bekend om zijn hoge gehalte aan rutine, dat helpt bij het verhogen van de vasculaire elasticiteit bij vaatziektes. Prei is rijk aan caroteen, vitamine C en E, selenium en veel ijzer. Het verhoogt het immuunsysteem en zuivert het bloed en de ingewanden van bacteriën en gisten. Ook wortel is gezond, aangezien het de cognitieve vaardigheden verbetert en het voorkomt dat je dingen vergeet. Reden genoeg dus om het vaak aan je salades toe te voegen.

Deze salade met boekweit is heel simpel te bereiden en is toch heel smakelijk! Gooi het water waarin je de kippendijen hebt gekookt niet weg. Als je er groentes in doet, kun je er een kippensoep van maken. Of bewaar het in de vriezer voor andere recepten, zoals risotto.

Ingrediënten

  • 2 kippendijen (zonder bot en huid)
  • 6 gram zout
  • 1 gram gemalen zwarte peper
  • 0,90 gram gemalen gember
  • 3 gram knoflookpoeder
  • Voor de salade:
  • 100 gram boekweit
  • 150 gram wortels
  • 1/2 ui
  • 1/4 prei
  • 15-30 gram boter
  • zeezout
  • snufje kurkuma (optioneel) (Ik raad deze aan)
  • geraspte kaas (optioneel)

Instructies

  1. Was de kippendijen en doe ze in een pan met water, zout en kruiden. Kook gedurende 25-30 minuten boven laag vuur.
  2. Doe de boekweit met wat water in een kleinere pan en kook ongeveer 10 minuten.
  3. Laat de boekweit niet te lang koken, anders wordt het overgaar en krijgt het een papperige consistentie.
  4. Giet het water af en doe de boekweit in een kom.
  5. Laat 15-30 gram boter smelten in de pan waarin je de boekweit hebt gekookt.
  6. Hak de ui in kleine stukjes. Fruit het ei vervolgens in de pan met de gesmolten boter.
  7. Voeg geraspte wortel en prei toe en bak gedurende 2 minuten.
  8. Haal de pan van het vuur. Meng de inhoud van de pan met de boekweit, zeezout en, indien gewenst, geraspte kaas en kurkuma.
  9. Serveer met een warme, gekookte kippendij, en eventueel wat verse groentes.
Bereidingstijd40 minuten
Levert2 porties
Voedingswaarde / 1 portie
Calorieën385 Kcal
Koolhydraten37 g
Vezel8 g
Eiwit34 g
Vet9 g
Lucia Wagner

Ik ben een fitte tovenares en ik tover gezonde ingrediënten om tot heerlijke gezonde recepten! Mijn doel is om jou te laten zien dat gezond & fit eten echt makkelijk en smakelijk kan zijn, en zeker niet saai. Dus doe mee en zet samen met mij heerlijke gerechten op tafel!

Lucia Wagner

Opmerkingen