Makkelijke Walnotencake met 3 Ingrediënten (Glutenvrij)
Deel dit recept met een vriend:
Als je van snelle, gezonde en smakelijke recepten houdt, dan is deze eenvoudige walnotencake met slechts 3 ingrediënten echt iets voor jou. Voor deze gezonde walnotencake zonder bloem heb je slechts 3 ingrediënten nodig en hij staat binnen een handomdraai op tafel. Probeer het zelf maar eens, zeker als je thuis walnoten hebt liggen.
Deze gezonde walnotencake kan zonder extra's geserveerd worden, of gebruikt worden als een gezonde glutenvrije basis voor andere cakes. Niet alleen geschikt voor coeliakiepatiënten, maar ook mensen die geen bloem of gluten willen eten vanwege andere redenen.
De bereiding van deze walnotencake is ontzettend eenvoudig, vermaal de walnoten tot een fijn meel, meng ze met het geklopte eiwit, het eigeel en honing, bak in de oven, en je hebt een gezonde cake op tafel staan. De hoeveelheid in dit recept is genoeg voor een kleine ronde taartvorm, dus als je een grote cake wilt maken, verdubbel dan de ingrediënten. 1 kopje staat gelijk aan 250ml in dit recept.
Walnoten zijn een goede bron van vitamine B en E, en ze zijn rijk aan fosfor, kalium, magnesium en omega 3-vetzuren. Ze bevatten ook meer zink dan vis of vlees, en daarnaast een goede hoeveelheid ijzer, selenium, koper en mangaan. Walnoten bevorderen een gezonde hartfunctie en evenwichtig zenuwstelsel. Ze vertragen de celveroudering, verminderen vermoeidheid en stimuleren het immuunsysteem.
Probeer deze smakelijke en eenvoudige walnotencake zonder bloem eens uit, ik weet zeker dat je het lekker gaat vinden.
Ik ben een fitte tovenares en ik tover gezonde ingrediënten om tot heerlijke gezonde recepten! Mijn doel is om jou te laten zien dat gezond & fit eten echt makkelijk en smakelijk kan zijn, en zeker niet saai. Dus doe mee en zet samen met mij heerlijke gerechten op tafel!