Mangotaart met Ricottavulling
Heb je zin in een frisse en gezonde taart met een tropisch tintje en een lichte, romige vulling? Bereid dan deze gezonde mangotaart met ricottavulling. De taart is zelfs volledig vrij van bloem, olie of geraffineerde suiker.
We houden thuis van deze taart en veel van mijn bloglezers zijn er ook dol op. Geen wonder, als je de lijst van ingrediënten bekijkt - ze voorspellen een buitengewoon lekker resultaat. De taart is gevuld met een ricottavulling met een aangename smaak die niet zo zwaar en vet is als een vulling van mascarpone of roomkaas. De ricottavulling zal wat dunner zijn, wat helemaal niet uitmaakt, maar als je wilt dat de vulling net zo stevig wordt als de mangolaag, kun je er ook 20 gram gelatine aan toevoegen.
De vulling wordt gezoet met honing, de bodem met banaan en het glazuur wordt op smaak gebracht door de zoete mango. Vergeet niet om 100% natuurlijke gelatine te gebruiken, zonder enige toevoegingen, anders wordt het misschien niet stevig. Ik gebruikte een taartvorm met een diameter van 25 centimeter voor deze gezonde mangotaart. 1 kopje heeft een standaardvolume van 250 ml.
Waarom zou je mango toevoegen aan een gezond menu?
Mango bevat een hoog gehalte aan vitamine E, C, B en caroteen. Vitamine C is een sterke antioxidant en versterkt de cellen; vitamine A beschermt het slijmvlies, ogen en huid; en vitamine B is onvervangbaar voor eiwitsynthese, bevordert de werking van het zenuwstelsel en een rustige slaap. Mango bevat ook veel mineralen en sporenelementen zoals koper, magnesium, mangaan, kalium en zink - wat bijdraagt aan mooi haar, huid en de creatie van erytrocyten. Het heeft ook een positieve invloed op de werking van de schildklier en de hormonen en verlaagt de bloeddruk.
Dus aarzel niet en probeer deze smakelijke en gezonde mangotaart met ricottavulling, ik weet zeker dat je het heerlijk zal vinden.
Ingrediënten
- Deeg:
- 135 gr gemalen havermout (Ik raad deze aan)
- 125 gr appelmoes
- 1 banaan
- 140 gr noten (Ik raad deze aan)
- 1 el bakpoeder
- Vulling:
- 500 gr ricotta
- 230 Griekse yoghurt
- 5 tot 6 el honing
- Topping:
- 3 mango’s
- 5 el water
- 1 pakje (20 gr) gelatine
Instructies
- Blend alle ingrediënten in een blender.
- Bekleed een bakvorm met bakpapier en giet het deeg erin.
- Bak 20 minuten op 185 graden tot het goudbruin is. Laat na het bakken afkoelen.
- Mix de ingrediënten voor de vulling tot een gladde substantie en verdeel over het deeg.
- Zet de taart in de koelkast en maak in de tussentijd de topping.
- Mix de gelatine met water in een pan en laat dik worden (ongeveer 5 minuten).
- Schil en ontpit de mango’s en pureer in een blender tot een gladde substantie.
- Smelt terwijl je regelmatig roert de gelatine op een vuurtje en haal dan van het vuur.
- Voeg het mango mengsel meteen toe en roer goed. Giet de mango glazuur over de taart.
- Laat een nacht in de koelkast staan (of minimaal 5 uur).
Bereidingstijd | 40 minuten | |
Levert | 8 plakken |
Voedingswaarde / 1 plak | ||
Calorieën | 364 Kcal | |
Koolhydraten | 41 g | |
Vezel | 5 g | |
Eiwit | 16 g | |
Vet | 15 g |
Klik op de onderstaande categorieën om meer van deze recepten te bekijken.
VezelrijkEiwitrijke HavermoutreceptenIk ben een fitte tovenares en ik tover gezonde ingrediënten om tot heerlijke gezonde recepten! Mijn doel is om jou te laten zien dat gezond & fit eten echt makkelijk en smakelijk kan zijn, en zeker niet saai. Dus doe mee en zet samen met mij heerlijke gerechten op tafel!