Fit Tovenares
Volg mij
Overheerlijke pulled chicken met honing en zoete aardappels

Overheerlijke pulled chicken met honing en zoete aardappels

Probeer deze overheerlijke malse overheerlijke pulled chicken met honing en zoete aardappels ** - je zult ervan smullen. Dit gerecht is heel makkelijk en ik ben ervan overtuigd dat je het vaker dan eens zult willen maken. Het kippenvlees absorbeert alle prachtige smaken van de honing-knoflook marinade en de zoete smaak van de zoete aardappelen maakt het gerecht compleet. Het is een gezonde **vetarme lunch, die je een verzadigd gevoel geeft en bomvol eiwitten, vitaminen en mineralen zit.

Vergeleken met andere vleessoorten, is kip makkelijker verteerbaar, bevat het weinig vet en zit het vol eiwitten. Bovendien is kip erg makkelijk te bereiden - het kost meestal maar een paar minuten. Wil je genieten van vlees met heel veel smaak, dan adviseer ik je om de kip de avond van tevoren al te marineren en het een nachtje te laten staan. Ook als je dat niet doet, wordt de kip natuurlijk overheerlijk, maar wanneer de kip een nachtje in de honing, knoflook en sojasaus heeft gelegen, dan zijn al die smaken in de structuur van het vlees getrokken. Elke hap zal dan zachter en nog smaakvoller zijn. Door het vlees gedurende maximaal 2 uur op een laag vuurtje te laten stoven, krijgt het een unieke structuur - het kippenvlees wordt dan heel mals en zal makkelijk te snijden zijn en smelten op je tong. Heb je echter niet zoveel tijd, dan kun je het ook voor minder dan 1 uur laten stoven.

Deze gezonde lunch bevat geen bloem, eieren, melk en noten. Het is dus geschikt voor iedereen die last heeft van een voedselallergie. De zoete aardappels zitten boordevol mineralen, vitaminen en vezels. Dat maakt dat ze heel vullend zijn en tegelijkertijd zorgen voor een goede spijsvertering. Zoals hun naam al suggereert, smaken ze zoeter dan normale aardappels, waardoor ze perfect passen bij deze honingkip.

Je kunt de pulled chicken met honing serveren met zoete aardappelen en je favoriete salade. Bon appetite!

1 cup = 250 ml

Ingrediënten

  • 1 kg kipfilet zonder huid (of kippendij met bot)
  • 4 eetlepels (tbsp) honing
  • 100 ml sojasaus
  • 1 eetlepels (tbsp) kokosolie (Ik raad deze aan)
  • 5 teentjes knoflook
  • 1 ui
  • 1 1/2 cup water
  • 1 kg zoete aardappels

Instructies

  1. Bereid de marinade in een kom door de honing, sojasaus en de geperste knoflook te mengen. Leg de gehele, gewassen kipfilet (of kippendij) in de marinade en dek de kom af met wat folie. Laat de kip gedurende minstens 30 minuten in de koelkast staan, het liefst de hele nacht. Als je weinig tijd hebt, dan hoef je de kip niet te laten weken in de marinade. Ook dan zal hij overheerlijk worden. Verhit de kokosolie in een grote pan en fruit de fijngesneden ui totdat die goudbruin is. Doe de gemarineerde kip en 375 ml water erbij, doe de deksel op de pan en laat gedurende 2 uur sudderen. Af en toe roeren totdat het vlees helemaal zacht is geworden. Intussen bereid je de zoete aardappels. Was de aardappels, prik er met een mes een paar gaatjes in, leg ze op een bakplaat en bak ze gedurende 40-60 minuten (afhankelijk van de grootte) op 220 graden. Na het bakken moeten de aardappels vanbinnen zacht zijn en moet de schil makkelijk te verwijderen zijn. Scheur met een vork reepjes van het vlees en serveer met de gepelde zoete aardappelen.
Bereidingstijd140 minuten
Levert5 porties
Voedingswaarde / 1 portie
Calorieën490 Kcal
Koolhydraten58 g
Vezel7 g
Eiwit50 g
Vet5 g
Lucia Wagner

Ik ben een fitte tovenares en ik tover gezonde ingrediënten om tot heerlijke gezonde recepten! Mijn doel is om jou te laten zien dat gezond & fit eten echt makkelijk en smakelijk kan zijn, en zeker niet saai. Dus doe mee en zet samen met mij heerlijke gerechten op tafel!

Lucia Wagner

Opmerkingen