Tegenwoordig kun je pizzabodems van allerlei interessante en vooral gezonde ingrediënten maken, en op deze manier bloem, melk en gist vermijden. Dit is ook zo'n gezond, lekker en uniek recept, dit keer voor een glutenvrije pizzabodem van lijnzaad.
Lijnzaad heeft veel positieve effecten op het lichaam (dankzij het gehalte van vitamines, mineralen, flavonoïdes, onverzadigde vetzuren, vezels en polyfenolen). Zoals blijkt uit onderzoek tot nu toe, heeft lijnzaad gunstige effecten op de gezondheid zoals kankerpreventie en -behandeling, behandeling van auto-immuunziektes, atherosclerose en ischemische hartziekten, hoge bloeddruk en diabetes type 2-preventie en behandeling. Het heeft ook een positief effect op de gezondheid van de dikke darm.
Pizzabodem van lijnzaad is een gezonde traktatie voor je lichaam. Daarnaast kan lijnzaad het cholesterolgehalte verlagen en heeft het een antioxiderede en anti-thrombotische werking. Je bereikt de beste resultaten door (vers) gemalen lijnzaad te eten. Ik raad je aan om eigengemaakt, gemalen lijnzaad te gebruiken in dit recept, in plaats van lijnzaadmeel - omdat dit het deeg te dik maakt.
Bedek deze gezonde lijnzaadpizza met je favoriete ingrediënten. Het kan tomatensaus, ham, kaas, champignon, broccoli, spinazie, tofu of olijf zijn, net wat jij lekker vindt op een pizza. Het deeg bevat weinig koolhydraten en daarnaast een hoog gehalte aan vezels, eiwit en gezonde vetten. Deze pizza is gemaakt om uit te delen!
Ik ben een fitte tovenares en ik tover gezonde ingrediënten om tot heerlijke gezonde recepten! Mijn doel is om jou te laten zien dat gezond & fit eten echt makkelijk en smakelijk kan zijn, en zeker niet saai. Dus doe mee en zet samen met mij heerlijke gerechten op tafel!