Fit Tovenares
Volg mij
"Pompoenspaghetti" met kalkoengehakt in tomatensaus

"Pompoenspaghetti" met kalkoengehakt in tomatensaus

Dit is een van die gerechten die bewijzen dat een gezonde maaltijd echt lekker kan zijn! Door tarwespaghetti te vervangen door deze pompoenvariant, maak je dit gerecht gezonder en lichter, maar niet minder smakelijk. Deze gezonde "pompoenspaghetti" met kalkoengehakt in tomatensaus is het proberen absoluut waard.

Pompoenspaghetti bevat geen bloem, gluten of eieren. Bovendien bevat het, vergeleken met de traditionele spaghetti, meer vezels en minder koolhydraten en calorieën. Deze groenteversie van spaghetti kun je zonder schuldgevoel eten. Daarnaast is het zeer makkelijk te bereiden met slechts een paar eenvoudige ingrediënten. Pompoenen zijn gedurende het seizoen in elke supermarkt te vinden.

Als je pompoen bereidt, ruikt je hele appartement naar deze overheerlijke groente. De saus bevat kalkoen, waardoor het dieetvriendelijker is dan het klassieke recept. Als je dus op je lijn moet letten, maar geen zin hebt om daarvoor je favoriete eten te laten staan, probeer dan deze gezonde en lichte pastavariant. "Pompoenspaghetti" met kalkoen is overheerlijk.

En wat vinden je kinderen ervan? Ik ben ervan overtuigd dat ze helemaal dol zullen zijn op deze speelse versie van spaghetti.

Ingrediënten

  • 1 pompoenspaghetti
  • 300 gram kalkoengehakt
  • 1 ui
  • 1 eetlepels (tbsp) kokosolie (Ik raad deze aan)
  • 200 gram tomatenpuree
  • 4 teentjes knoflook
  • 1 theelepel (tsp) zeezout
  • 1/2 theelepel (tsp) gemalen zwarte peper
  • basilicum
  • 150 ml water

Instructies

  1. Snij de pompoen in de lengte doormidden en verwijder de zaadjes. Giet een laagje water van ongeveer 2 cm in een diepe ovenschaal, leg beide pompoenhelften (met de binnenkant naar beneden) in de schaal en dek ze af met een stuk aluminiumfolie waarin je wat gaatjes hebt geprikt. Bak de pompoen minstens 45 minuten op 205 °C. Haal de pompoen na 45 minuten uit de oven en draai de stukken om. Maak vervolgens "spaghetti" van de binnenkant van de pompoen, door er met een vork overheen te schrapen. Laat intussen de kokosolie smelten in een pan en fruit daarin lichtjes de fijngesneden ui. Voeg er kalkoengehakt, tomatenpuree, kruiden, zeezout en water bij en meng alles grondig. Laat het vlees afgedekt sudderen voor 30 minuten. Voeg vervolgens de teentjes knoflook, indien nodig een beetje extra water, en verse basilicum toe. Laat ongedekt nog eens 5 minuten doorkoken. Serveer het vlees met de "pompoenspaghetti". Je kunt de "spaghetti" bestrooien met wat geraspte kaas.
Bereidingstijd60 minuten
Levert2 porties
Voedingswaarde /
Calorieën429 Kcal
Koolhydraten43 g
Vezel1 g
Eiwit37 g
Vet16 g
Lucia Wagner

Ik ben een fitte tovenares en ik tover gezonde ingrediënten om tot heerlijke gezonde recepten! Mijn doel is om jou te laten zien dat gezond & fit eten echt makkelijk en smakelijk kan zijn, en zeker niet saai. Dus doe mee en zet samen met mij heerlijke gerechten op tafel!

Lucia Wagner

Opmerkingen