Fit Tovenares
Volg mij
Rauwe Limoen-Avocadotaart (Glutenvrij)

Rauwe Limoen-Avocadotaart (Glutenvrij)

Deze verfrissende rauwe limoen-avocadotaart is een lichte, eenvoudige, zoetzure, ongebakken taart voor iedere gezonde zoetekauw. Deze smakelijke en gezonde rauwe taart is zelfs geschikt voor veganisten, als je de honing vervangt door ahornsiroop. Het recept voor deze taart is ook geschikt voor coeliakiepatiënten, want hij is volledig bloem- en glutenvrij.

Avocado, het peervormige fruit, wordt iedereen aanbevolen, vooral tieners, mensen met bloedarmoede of diabetes en toekomstige moeders (omdat hun ijzerbehoefte hoger is). Een van zijn voordelen is de aanwezigheid van lecithine en koper, die een belangrijke rol spelen bij het creëren van erytrocyten. Avocado bevat ook veel vitamine B6, E, C, vezels, 60% meer kalium dan bananen, ijzer, magnesium en fosfor. Het heeft een positief effect op de spiersamentrekking en bloeddruk, spijsvertering en het zenuwstelsel, bevordert een gezonde prostaat, regelt de bloedsuikerspiegel en helpt met het behouden van een adequaat cholesterolgehalte in het bloed. Avocado heeft ontstekingsremmende effecten, versterkt het immuunsysteem en verhoogt de weerstand tegen infecties.

Noten, dadels en kokosnoot, die de basis voor het deeg vormen, zijn een goede keuze om het verlangen naar zoet op een gezonde en voedzame manier te bevredigen, en vormen geen gevaar voor je slanke lijn. Deze gezonde limoen-avocadotaart is een goed alternatief voor een traditionele taart. Deze speciale taart combineert frisse en zoete smaken door alleen gezonde ingrediënten zoals avocado's, bananen, limoenen, noten en dadels te combineren tot een heerlijk dessert.

Ingrediënten

Instructies

  1. Blend de noten, dadels en kokos in een blender.
  2. Druk het deeg stevig aan tegen de bodem van een taartvorm en zet in de koelkast.
  3. Maak de blender schoon en doe de overige ingrediënten voor de limoen-avocado mousse in de blender - avocado’s, bananen, zoetstof, limoensap en schil - en blend grondig.
  4. Proef na het blenden de mousse en voeg, indien gewenst, nog meer limoensap of zoetstof toe (afhankelijk of je een zoete of meer een zure taart wilt).
  5. Als de gewenste mousse smaak is bereikt, giet dit dan op het deeg. Zet de taart een nacht in de koelkast, of in ieder geval 8 uur.
  6. Je kunt de taart versieren met limoen of geraspte kokos voor het serveren.
Bereidingstijd15 minuten
Levert8 plakken
Voedingswaarde /
Calorieën423 Kcal
Koolhydraten24 g
Vezel7 g
Eiwit9 g
Vet31 g
Lucia Wagner

Ik ben een fitte tovenares en ik tover gezonde ingrediënten om tot heerlijke gezonde recepten! Mijn doel is om jou te laten zien dat gezond & fit eten echt makkelijk en smakelijk kan zijn, en zeker niet saai. Dus doe mee en zet samen met mij heerlijke gerechten op tafel!

Lucia Wagner

Opmerkingen