Salade van rode bieten, appel en feta
Een smaakvolle salade boordevol vitaminen, gemaakt van rode bieten, appels en mierikswortel en aangevuld met fetakaas en knapperige noten. Deze gezonde salade van rode bieten, appel en feta is het proberen meer dan waard. Serveer hem als lichte lunch, of als bijgerecht bij vleesgerechten.
Ik raad je aan om deze makkelijke salade van rode bieten, appel en feta bijvoorbeeld met Kerstmis of Pasen te bereiden. Hij is namelijk heel geschikt als een gezond voorafje, maar ook als een gezond bijgerecht bij met name vleesgerechten. Je kunt deze gezonde salade bijvoorbeeld opdienen op een laagje spinaziebladeren. Vergeet niet om de rode bieten ongeschild te koken, zo blijft namelijk het grootste deel van de voedingsstoffen behouden.
De bietensalade zit boordevol vitaminen, mineralen, eiwitten en gezonde vetten, waardoor zelfs een kleine portie van deze salade een vullend gevoel geeft. Daarnaast is het bewezen dat rode bieten de sportprestaties helpen verbeteren en de bloeddruk helpen verlagen. Dat zullen de sportfanaten onder ons fijn vinden! Bovendien bevordert de salade, dankzij het hoge vezelgehalte, de spijsvertering.
Je moet deze gezonde bietensalade met appel echt eens proberen. Ik ben ervan overtuigd dat je de combinatie van rode bieten en appels met de fetakaas en knapperige noten overheerlijk zult vinden. De salade smaakt het lekkerst als hij even in de koelkast heeft gestaan, omdat de smaken zich dan goed met elkaar hebben vermengd.
Ingrediënten
- 2 appels
- 2 rode bieten
- 30-45 gram mierikswortel (vers geraspt of gesteriliseerd)
- 50 gram walnoten (Ik raad deze aan)
- 100 gram fetakaas
- handjevol babyspinazie
Instructies
- Kook ongeschilde rode bieten in kokend water (ongeveer 15 minuten).
- Schil de bieten nadat ze zijn afgekoeld. Blend ze vervolgens tot een puree.
- Rasp de appels in grove stukken, en doe ze bij de bietenpuree.
- Voeg 30-45 gram vers geraspte of gesteriliseerde mierikswortel, fijngehakte walnoten en gebrokkelde fetakaas toe.
- Roer alles goed door elkaar en zet de salade een paar uur in de koelkast.
- Serveer de salade met verse babyspinazie.
Bereidingstijd | 25 minuten | |
Levert | 4 porties |
Voedingswaarde / 1 portie | ||
Calorieën | 182 Kcal | |
Koolhydraten | 13 g | |
Vezel | 4 g | |
Eiwit | 7 g | |
Vet | 11 g |
Klik op de onderstaande categorieën om meer van deze recepten te bekijken.
EiwitrijkVegetarische receptenSaladeEivrijEiwitrijke GroentereceptenGlutenvrije Kerst- en FeestreceptenEiwitrijke Feest- en KerstreceptenIk ben een fitte tovenares en ik tover gezonde ingrediënten om tot heerlijke gezonde recepten! Mijn doel is om jou te laten zien dat gezond & fit eten echt makkelijk en smakelijk kan zijn, en zeker niet saai. Dus doe mee en zet samen met mij heerlijke gerechten op tafel!