Overheerlijk zachte spelt-blondies met noten waar je hele gezin van zal smullen. Ze zijn eenvoudig te bereiden en nog makkelijker te consumeren. Geweldig als ontbijt of bij een kopje koffie. Bovendien heb je voor de bereiding van deze makkelijke cake maar 1 kom nodig.
Je hoeft alleen maar alle ingrediënten te mengen en het deeg vervolgens te bakken. Dit snelle recept voor blondies is te maken door elke beginneling in de keuken. Stuur je kinderen of man dus de keuken in en wacht tot de overheerlijke notengeur jouw kant op komt.
Je kunt koemelk of een plantaardige melk gebruiken, afhankelijk van je voorkeur (bijvoorbeeld haver-, amandel- of kokosmelk).
Besmeer de spelt blondies met notenpasta of Griekse yoghurt. Maar ook zonder zijn ze natuurlijk overheerlijk. Maak ze echter alleen voor je gasten als ze geen last hebben van een notenallergie.
Meng in een kom alle droge ingrediënten en voeg er vervolgens ook de natte ingrediënten bij. Indien nodig, kun je een beetje meer melk gebruiken, maar zorg ervoor dat het deeg niet te slap wordt.
Meng de fijngehakte noten door het deeg.
Giet het deeg in een siliconen bakvorm (van ongeveer 15x25 cm) of in een bakvorm met een stuk bakpapier, en bak de cake goudbruin gedurende 20-25 minuten op 180 graden.
Deel dit recept met een vriend:
Bereidingstijd
30 minuten
Levert
15 plakken
Voedingswaarde / 1 plak
Calorieën
130 Kcal
Koolhydraten
15 g
Vezel
3 g
Eiwit
4 g
Vet
7 g
Klik op de onderstaande categorieën om meer van deze recepten te bekijken.
Ik ben een fitte tovenares en ik tover gezonde ingrediënten om tot heerlijke gezonde recepten! Mijn doel is om jou te laten zien dat gezond & fit eten echt makkelijk en smakelijk kan zijn, en zeker niet saai. Dus doe mee en zet samen met mij heerlijke gerechten op tafel!