Fit Tovenares
Volg mij
Volkoren Gebakje met Chocoladevulling van Cacao Nibs - Chocoladecroissant

Volkoren Gebakje met Chocoladevulling van Cacao Nibs - Chocoladecroissant

Houd je van Franse gebakjes? Wat denk je van een gezondere versie? Probeer dan deze heerlijke volkoren gebakjes met chocoladevulling van cacao nibs.

Dit is een caloriearme versie van de originele Franse chocoladecroissant, maar dan met minder vet en suiker, en meer eiwit, vezels, mineralen en antioxidanten - allemaal dankzij de cacao nibs. Daarnaast heeft deze gezonde variant het voordeel dat het de honger stilt, en je niet alleen maar van lege calorieën voorziet. Als je geen cacao nibs voorradig hebt, kan je het gebakje ook vullen met pure chocolade. Het zal prachtig smelten.

Als je dacht dat thuis koken veel werk was, kan dit recept je van het tegenovergestelde overtuigen - het is zo eenvoudig om deze gebakjes met chocoladevulling te bereiden, zelfs een absolute beginner kan dit aan. En weet je wat het allerbeste is? Je hoeft geen deeg uit te rollen of ingewikkeld op te vouwen. Verdeel het deeg gewoonweg in een paar stukjes, voeg wat cacao nibs toe aan het midden van het deeg en vouw het dicht. Simpel toch?

Je kan voor dit recept ook stevia (Ik raad deze aan) of xylitol gebruiken, in plaats van rietsuiker.

Maak je weekend extra speciaal met deze lekkernij, ze zullen binnen enkele seconden verdwenen zijn!

Ingrediënten

  • 120 gr volkorenmeel
  • 285 gr Griekse yoghurt
  • 60 gr appelmoes
  • 2 el rietsuiker (of ⅓ tl stevia) (Ik raad deze aan)
  • 1 tl bakpoeder
  • 2 el zachte boter (of ghee)
  • 40 gr cacao nibs (of pure chocola) (Ik raad deze aan)

Instructies

  1. Mix in een kom de bloem, bakpoeder, yoghurt, appelmoes en de zachte (niet gesmolten) boter.
  2. Kneed het deeg met de hand tot het geen klontjes meer bevat en verdeel in 8 stukken.
  3. Druk elk stukje met je hand plat, vul het met cacao nibs (of pure chocola) en sluit de randjes.
  4. Plaats de gevulde gebakjes op een bakplaat met bakpapier en bak 20 minuten op 220 graden.
  5. ● Als je chocolade gebruikt zal de vulling smelten.
  6. ● Als je cacao nibs gebruikt zullen deze zachter worden maar niet smelten.
Bereidingstijd30 minuten
Levert8 porties
Voedingswaarde / 1 portie
Calorieën153 Kcal
Koolhydraten17 g
Vezel5 g
Eiwit4 g
Vet7 g

Klik op de onderstaande categorieën om meer van deze recepten te bekijken.

Vegetarische receptenOntbijtGezonde DessertsEivrijGezonde Vezelrijke DessertsEivrije Dessertrecepten
Lucia Wagner

Ik ben een fitte tovenares en ik tover gezonde ingrediënten om tot heerlijke gezonde recepten! Mijn doel is om jou te laten zien dat gezond & fit eten echt makkelijk en smakelijk kan zijn, en zeker niet saai. Dus doe mee en zet samen met mij heerlijke gerechten op tafel!

Lucia Wagner

Opmerkingen