Chocolade-Ricotta Mousse
Een heerlijk ricottadessert vol met eiwit waar je ook tijdens het ontbijt van kan genieten. Deze chocolade-ricotta mousse is voedzaam en heeft een uitgesproken chocoladesmaak.
In dit smakelijke en gezonde recept vindt je een enigszins ongewone combinatie van ingrediënten: ricotta, eiwitten, honing en cacao. Zoals je kan zien stelt de bereiding van deze chocolade-ricotta mousse helemaal niet veel voor, het is zelfs erg gemakkelijk. Opgeklopt eiwit geeft deze mousse volume en de ricotta verzacht het dessert met zijn heerlijk rijke smaak. Bovendien vormen beide ingrediënten een rijke bron van eiwitten, zodat dit dessert een geschikte zoete snack is om voor of na het sporten te eten. Door de eiwitten boven een pan kokend water op te kloppen, hoef je je geen zorgen te maken over de gevolgen van het eten van rauwe eieren.
Voor de meest verfijnde cacaosmaak raad ik aan om Nederlandse cacao toe te voegen, uiteraard zonder suiker. Je kan honing gebruiken om de chocolade-ricotta mousse te zoeten, of kies voor stevia of xylitol als je de hoeveelheid koolhydraten en suiker in het recept wilt verminderen. Om de beste voedingswaarde te bereiken, adviseer ik het gebruik van magere ricotta. Twee kopjes ricotta staan gelijk aan 500 gram, met deze hoeveelheid ingrediënten kun je 6 porties maken.
Versier de chocolade-ricotta mousse met banaan en cacaonibs of een ander vers fruit. De mousse smaakt het best als hij koud is, nadat hij een paar uur in de koelkast heeft gestaan.
Ingrediënten
- 500 gr ricotta
- 3 el cacao (Ik raad deze aan)
- eiwit van 2 grote eieren
- 4 el honing
Instructies
- Blend de ricotta, zoetstof en cacao in een blender tot een gladde substantie.
- Verwarm de eiwitten boven een pan met kokend water (ongeveer 3 minuten). Blijf regelmatig roeren.
- Klop dan de eiwitten met een staafmixer tot een zo stijf mogelijke mousse.
- Als dit moeilijk gaat, voeg dan een snufje zout toe.
- Schep het eiwit voorzichtig door de ricotta en roer het mengsel tot het glad is.
- Lepel in schaaltjes en zet minimaal 3 uur in de koelkast.
Bereidingstijd | 15 minuten | |
Levert | 6 porties |
Voedingswaarde / 1 portie | ||
Calorieën | 166 Kcal | |
Koolhydraten | 18 g | |
Vezel | 1 g | |
Eiwit | 11 g | |
Vet | 7 g |
Klik op de onderstaande categorieën om meer van deze recepten te bekijken.
EiwitrijkVegetarische receptenGezonde DessertsEierenGezonde Glutenvrije EiereceptenGlutenvrije SnackreceptenEiwitrijke SnackreceptenGezonde Glutenvrije DessertreceptenCaloriearme DessertreceptenEiwitrijke DessertreceptenIk ben een fitte tovenares en ik tover gezonde ingrediënten om tot heerlijke gezonde recepten! Mijn doel is om jou te laten zien dat gezond & fit eten echt makkelijk en smakelijk kan zijn, en zeker niet saai. Dus doe mee en zet samen met mij heerlijke gerechten op tafel!