Fit Tovenares
Volg mij
Eenvoudige Proteïnerepen (Glutenvrij, Suikervrij)

Eenvoudige Proteïnerepen (Glutenvrij, Suikervrij)

Als je van proteïnerepen zoals Questrepen of iets dergelijks houdt (maar dan net iets minder plakkerig), dan zullen deze traktaties zeker in de smaak vallen. Dit recept voor eenvoudige proteïnerepen is heel makkelijk, dus aarzel niet om het te proberen.

Proteïnerepen zijn een geschikte gezonde snack voor onderweg, op het werk of op school om de honger tussen de maaltijden door te stillen. Deze repen leveren een flinke dosis eiwitten aan het lichaam en vullen goed, in tegenstelling tot andere tussendoortjes en repen uit de supermarkt. Repen uit de winkel bevatten vaak ingrediënten waar je niet op zit te wachten - zoals suiker, palmolie, conserveringsmiddelen of gluten. Bovendien zijn ze vaak erg duur. En daarom geef ik je dit gemakkelijke recept voor glutenvrije en suikervrije proteïnerepen die in een mum van tijd kunnen worden bereid.

Tussen de ingrediënten vind je alleen haver, eitwitpoeder, pindakaas (dat ook vervangen kan worden door amandel- of cashewboter), water en een snufje kaneel. Je kan ook ingrediënten naar eigen smaak toevoegen, zoals gedroogd fruit, kokos, noten (vooral pistachenoten), cacaonibs of iets anders. Je kunt de samenstelling van de repen altijd aanpassen, afhankelijk van de smaak van het eiwitpoeder dat je gebruikt voor dit recept. 1 reep bevat ongeveer 187 calorieën en 15 gram eiwit. 1 kopje heeft een standaard volume van 250ml.

Als je deze heerlijke zelfgemaakte proteïnerepen uitprobeert, laat me dan weten hoe lekker je ze vond ❤

Ingrediënten

  • 180 gr havermout (Ik raad deze aan)
  • 3 schepjes (90 gr) proteïne poeder (bijv. vanille, chocola)
  • 2 el pindakaas (Ik raad deze aan)
  • 3 tot 4 el water
  • snufje kaneel
  • cranberries/rozijnen/noten (optioneel)

Instructies

  1. Als je smeuïge en plakkerige proteïne repen wilt maken, gebruik dan een blender. Als je liever stevige repen hebt, mix dan alle ingrediënten in een kom tot het deeg niet meer plakt.
  2. Vorm het deeg in repen van de gewenste grootte en doe ze in een afgesloten bak, of wikkel de repen in folie of bakpapier.
  3. Als het deeg te plakkerig is, rol het dan uit tussen twee stukken bakpapier tot je de gewenste dikte hebt en leg 30 tot 60 minuten in de vriezer.
  4. Snij de repen na het uit de vriezer halen en bewaar in de koelkast
Bereidingstijd10 minuten
Levert6 porties
Voedingswaarde / 1 portie
Calorieën187 Kcal
Koolhydraten17 g
Vezel4 g
Eiwit15 g
Vet6 g
Lucia Wagner

Ik ben een fitte tovenares en ik tover gezonde ingrediënten om tot heerlijke gezonde recepten! Mijn doel is om jou te laten zien dat gezond & fit eten echt makkelijk en smakelijk kan zijn, en zeker niet saai. Dus doe mee en zet samen met mij heerlijke gerechten op tafel!

Lucia Wagner

Opmerkingen