Gezonde Bloemkoolpizza
"Eén pizza Hawai en een pizza salami met chilipepertjes, alstublieft" - je neemt een grote hap en ontwaakt uit je nachtmerrie. Je droomde dat je twee enorme pizza's vol met gluten bestelde, en deze droom wil je liever zo snel mogelijk vergeten. Ik kan je verzekeren dat dit recept voor een gezonde, glutenvrije bloemkoolpizza je hierbij kan helpen. En je kan er echt veel van eten, zonder enig schuldgevoel.
Dit gezonde pizzadeeg gemaakt van bloemkool is een geweldig alternatief voor het normale bloemdeeg. Het bevat minder koolhydraten en calorieën en een hoger vezel- en eiwitgehalte. Als je van pizza houdt, zal dit recept zeker in de smaak vallen.
Bloemkool is rijk aan vitamines, mineralen, antioxidanten en een hoop vezel (goed voor de spijsvertering). Het wordt gezien als één van de beste manieren om darmkanker te voorkomen. Het heeft een positief effect op de gewrichten en spieren, vermindert haarverlies, versterkt de nagels, geneest huidontstekingen, helpt de vernieuwing van het darmslijmvlies, stimuleert de celgroei en vernieuwing, stimuleert de aanmaak van rode bloedcellen, bevordert een gezond immuunsysteem, helpt bij preventie van infecties en verlaagt de bloeddruk. Een echt wondertje dat gewoon in de tuin groeit.
Gezonde bloemkoolpizza zal je maag vullen en als je het bedekt met een eigengemaakte tomatenpuree en je favoriete topping, ook je smaakpapillen plezieren. Gezonde, eenvoudige en smakelijke pizza is niet langer een onbereikbare droom.
Als je graag meer varieert met gezonde pizza's, kijk dan eens bij de recepten voor lijnzaad- Pizzabodem van Lijnzaad (Glutenvrij) , courgette- Gezonde Pizzabodem van Courgette en tonijnpizzabodems Gezonde Pizzabodem met Tonijn .
Ingrediënten
- 1 bloemkool, in kleine roosjes gesneden
- 1 ei
- 50 gr geraspte kaas
- ½ tl zeezout
- ½ tl gedroogde oregano
- ¼ gemalen zwarte peper
- garnering (naar smaak)
Instructies
- Blend in een blender de bloemkool tot kleine stukjes ter grootte van rijstkorrels.
- Doe de geblende bloemkool in een pan en bak ongeveer 8 minuten tot het zacht is.
- Wanneer de bloemkool zacht is en bruin begint te worden, wikkel je deze in een doek om al het vocht eruit te persen - hoe droger de bloemkool, hoe beter.
- Doe de bloemkool, nadat het goed droog is, in een kom met de overige ingrediënten en mix zorgvuldig.
- Leg het deeg op een bakplaat (bekleed met bakpapier) en spreid het deeg uit in de vorm van een pizza.
- Bak op 220 graden gedurende 15 minuten tot de pizza goudbruin is.
- Beleg dan de pizza met de gewenste ingrediënten (tomatenpuree, spinazie, maïs, champignons…) en bak nog eens 7 tot 10 minuten.
Bereidingstijd | 40 minuten | |
Levert | 2 porties |
Voedingswaarde / | ||
Calorieën | 150 Kcal | |
Koolhydraten | 4 g | |
Vezel | 2 g | |
Eiwit | 11 g | |
Vet | 9 g |
Klik op de onderstaande categorieën om meer van deze recepten te bekijken.
SuikervrijVezelrijkCaloriearmDiner en LunchGlutenvrijNotenvrijGroenteGlutenvrije GroentereceptenCaloriearme Groenterecepten voor GewichtsverliesKoolhydraatarme GroentereceptenCaloriearme Eierrecepten voor GewichtsverliesEiwitrijke EierreceptenVegetarische Diner- en LunchreceptenCaloriearme Diner- en LunchreceptenDiner- en Lunchrecepten met GroenteIk ben een fitte tovenares en ik tover gezonde ingrediënten om tot heerlijke gezonde recepten! Mijn doel is om jou te laten zien dat gezond & fit eten echt makkelijk en smakelijk kan zijn, en zeker niet saai. Dus doe mee en zet samen met mij heerlijke gerechten op tafel!