Gezonde boekweit met spinazie, champignons, kaas en tonijn
Boekweit met spinazie, champignons, kaas en tonijn is een geweldige combinatie! Niet alleen qua smaak, maar ook qua voedingswaarde. Als je je lichaam én je smaakpapillen wilt verwennen met een heleboel eiwitten, vitamines, mineralen en vezels, gaan dan voor dit eenvoudige gerecht met boekweit. Je hebt nooit genoeg lekkere recepten met boekweit, en ik raad je aan om deze meteen te bereiden :)
Dit gerecht bevat een hele reeks aan vitamines en mineralen. In eerste instantie wilde ik ze hier allemaal voor je opsommen, maar toen ik zag hoeveel het er waren, besloot ik het kort samen te vatten: één portie bevat tussen de 40-120% ADH van de belangrijkste micronutriënten. Dat is vooral te danken aan de spinazie en de tonijn, maar ook aan de boekweit. Het gerecht is gluten-, ei- en notenvrij - waardoor het geschikt is voor mensen die last hebben van verschillende allergieën. Mocht je geen boekweit in huis hebben, dan kun je ook couscous of bulgur gebruiken. En als je, net als ik, een grote fan bent van gedroogde tomaten, dan kun je die ook door dit gezonde recept met boekweit mengen. Zo krijg je een nóg breder scala aan smaken.
Deze gezonde boekweit met spinazie, champignons, kaas en tonijn is ideaal als gezonde lunch of diner. Het is behoorlijk vullend en je zult nog lang nagenieten van de smaak. Naderhand heb je vast geen trek meer in een toetje.
Ingrediënten
- 200 gr. verse mozzarella (light)
- 200 gr. tonijn in eigen nat
- zout, gemalen zwarte peper, knoflookpoeder (naar smaak)
- 100 gr. droge boekweit
- 1 ui
- 500 gr. champignons
- 4 handjes verse spinaziebladeren
- 1 tsp olijfolie
- gedroogde tomaten (optioneel)
Instructies
- Spoel de boekweit af, doe in een pan en giet er 1,5 keer de hoeveelheid kokend water overheen. Laat 3 minuten koken.
- Haal de pan van het vuur en laat het binnen 30-35 minuten onder het deksel zacht worden.
- Fruit in een diepe pan de fijngesnipperde ui in verwarmde olie.
- Voeg schoongemaakte en in plakjes gesneden champignons toe en bak ze tot ze zacht zijn (ongeveer 5 minuten).
- Voeg vervolgens de gekookte boekweit (waarvan je het overgebleven water hebt afgegoten), gewassen spinazieblaadjes, kruiden en zout toe en roer even.
- Als alle ingrediënten goed gemengd zijn, voeg je de in stukjes gesneden mozzarella toe. Zodra de kaas gesmolten is, haal je de pan van het vuur.
- Serveer het gerecht als het nog warm is, bestrooid met tonijn zonder nat.
Bereidingstijd | 40 minuten | |
Levert | 2 porties |
Voedingswaarde / 1 portie | ||
Calorieën | 580 Kcal | |
Koolhydraten | 47 g | |
Vezel | 8 g | |
Eiwit | 55 g | |
Vet | 14 g |
Klik op de onderstaande categorieën om meer van deze recepten te bekijken.
EiwitrijkSaladeEivrijEiwitrijke GroentereceptenEiwitrijke TonijnreceptenCaloriearme TonijnreceptenGezonde Saladerecepten met TonijnCaloriearme SaladereceptenEiwitrijke Diner- en LunchreceptenEivrije Diner- en LunchreceptenGlutenvrije Diner- en LunchreceptenIk ben een fitte tovenares en ik tover gezonde ingrediënten om tot heerlijke gezonde recepten! Mijn doel is om jou te laten zien dat gezond & fit eten echt makkelijk en smakelijk kan zijn, en zeker niet saai. Dus doe mee en zet samen met mij heerlijke gerechten op tafel!