Fit Tovenares
Volg mij
Gezonde cacaocake met aardbeien-kwarkroom, zonder meel

Gezonde cacaocake met aardbeien-kwarkroom, zonder meel

Gezonde cacaocake zonder meel met aardbeien-kwarkroom, is zowel perfect voor een doorsnee dag, als voor speciale gelegenheden. Deze gezonde cake bevat helemaal geen meel en is gezoet met honing. Je hebt maar een aantal basisingrediënten nodig om hem te maken. De cacao in de cakebodem zorgt voor de rijke chocoladesmaak, en de kwark en Griekse yoghurt voor een flinke dosis eiwitten. Probeer deze cake zonder meel eens, ik ben ervan overtuigd dat je hem lekker zult vinden.

Deze gezonde chocoladecake is ontzettend makkelijk te maken. Hij staat al binnen 45 minuten op tafel. Niemand zegt toch nee tegen zo'n snel en smaakvol recept voor een gezond dessert, toch? Bovendien is de cake caloriearm en kun je er dus - met mate - heerlijk van genieten. Ook als je op dieet bent. De makkelijke, glutenvrije cakebodem met cacao past voortreffelijk bij de romige vulling van kwark en Griekse yoghurt. Ik adviseer om magere Griekse yoghurt te gebruiken. Zo behoud je de meest gunstige voedingswaarden. Wat de cacao betreft: gebruik liever niet de Nederlandse cacao, omdat de smaak daarvan te sterk is voor de cake. Je kunt beter kiezen voor niet-gealkaliseerde cacaopoeder. Ten slotte gaan er ook nog zoete aardbeien in de cake. Die passen ongelofelijk goed bij deze combinatie van smaken. Hou je echter meer van een andere fruitsoort, dan mag je die gerust gebruiken in plaats van de aardbeien.

Deze gezonde cacaocake zonder meel met aardbeien-kwarkroom is een eenvoudig recept. Perfect voor als je bijvoorbeeld iemand met coeliakie wilt verassen voor een speciale gelegenheid. Overigens zullen ook mensen zonder coeliakie genieten van dit smaakvolle en tegelijkertijd gezonde dessert zonder meel en gluten.

Ingrediënten

  • Voor de cakebodem:
  • 60 gram cacao (niet-gealkaliseerd) (Ik raad deze aan)
  • 4 eieren
  • 85 gram honing
  • 30 gram yoghurt
  • snufje zuiveringszout
  • Voor de room:
  • 250 gram kwark
  • 100 gram Griekse yoghurt
  • 65 ml honing
  • 200 gram aardbeien

Instructies

  1. Meng alle ingrediënten voor de cakebodem in een kom.
  2. Giet het beslag in een cakevorm met een diameter van ongeveer 16 cm. Gebruik een siliconen cakevorm of een cakevorm die is ingevet met olie. Als je liever een grotere bakvorm wilt gebruiken, verdubbel dan de hoeveelheid ingrediënten en bak het geheel iets langer.
  3. Bak de cake gedurende 35 minuten op 180 graden Celsius.
  4. Meng intussen de kwark, Griekse yoghurt en de honing in een kom.
  5. Doe daar vervolgens de gewassen en fijngesneden aardbeien bij.
  6. Snij de afgekoelde cakebodem horizontaal doormidden en besmeer het onderste deel met de helft van de aardbeienroom. Leg daar het tweede deel van de cakebodem bovenop en besmeer de bovenkant ten slotte met het restant van de room.
  7. Zet de cake in de koelkast en laat een paar uur opstijven.
Bereidingstijd45 minuten
Levert8 porties
Voedingswaarde / 1 portie
Calorieën138 Kcal
Koolhydraten20 g
Vezel3 g
Eiwit9 g
Vet3 g
Lucia Wagner

Ik ben een fitte tovenares en ik tover gezonde ingrediënten om tot heerlijke gezonde recepten! Mijn doel is om jou te laten zien dat gezond & fit eten echt makkelijk en smakelijk kan zijn, en zeker niet saai. Dus doe mee en zet samen met mij heerlijke gerechten op tafel!

Lucia Wagner

Opmerkingen