Gezonde melkschijfjes zonder bloem en suiker
Wie houdt er nu niet van lekkere melkschijfjes: de combinatie van zachte cacaobiscuit met een heerlijke, verse melkvulling? Nu kun je genieten van een gezonde versie van deze lekkere traktatie! Deze gezonde melkschijfjes bevatten helemaal geen bloem en suiker (dankzij de stevia of xylitol). Dat maakt ze tot een echte eiwitbom met een laag gehalte aan koolhydraten en calorieën. Ze zijn een geweldige, zoete, verfrissende toevoeging aan elk dieet, ook wanneer je gewicht wilt verliezen.
Zelfgemaakte melkschijfjes zijn supermakkelijk te bereiden. En als je je afvraagt of de gunstige voedingswaarden van deze snack iets afdoen aan de smaak, dan kan ik je vertellen dat ze gewoonweg heerlijk smaken en tegelijkertijd dieetvriendelijk zijn. Ja, dat is écht mogelijk (kijk ook maar eens naar de andere gezonde recepten op mijn website). Voor mij staan deze melkschijfjes zeker in mijn TOP 10 van favoriete gezonde desserts, en dat geldt vast niet alleen voor mij.
Deze gezonde melkschijfjes zijn heerlijk romig en zacht. Je zult verrast zijn door hun aangename smaak. Ze zijn niet alleen een verleiding voor je smaakpapillen, maar ook voor je ogen. Dit caloriearme dessert met een hoog eiwitgehalte móet je gewoon eens proberen. Voor een kokosversie meng je simpelweg wat geraspte kokosnoot door de room. Als je ze gaat bereiden, raad ik je aan om meteen een dubbele portie te maken, want ze zijn op voordat je het doorhebt ;)
Ingrediënten
- voor de sponscake:
- 4 eieren
- 3 tbsp cacaopoeder (Ik raad deze aan)
- 1tbsp maïszetmeel
- 3 tbsp zoetstof (of indien nodig - honing, xylitol of stevia) (Ik raad deze aan)
- voor de vulling:
- 400 gr. zachte kwark (of vetarme roomkaas)
- 20 gr. 100% gelatine
- 2 tbsp zoetstof (honing, xylitol of stevia)
Instructies
- Klop eerst het eiwit met de stevia tot een stijf schuim. Als je een andere zoetstof wilt gebruiken, voeg die dan na het kloppen toe.
- Meng in een kom de eidooiers met de cacaopoeder en het zetmeel.
- Roer daarna voorzichtig het opgeklopte eiwit en de zoetstof door het deeg.
- Giet het beslag in een kleine bakplaat bekleed met bakpapier.
- Bak de sponscake gedurende 12 tot 15 minuten op 180 graden Celsius.
- Maak in de tussentijd de vulling, door de zachte kwark te mengen met 2 eetlepels zoetstof (of een stevia-equivalent) en gelatine die je in water hebt opgelost.
- Snijd de gebakken en afgekoelde sponscake in de lengte doormidden en verdeel de vulling over één helft.
- Leg de tweede helft van de sponscake op de vulling, druk zachtjes aan en laat de cake minimaal 30 minuten opstijven in de koelkast.
- Snijd de cake in 8 plakken.
Bereidingstijd | 25 minuten | |
Levert | 8 plakken |
Voedingswaarde / | ||
Calorieën | 109 Kcal | |
Koolhydraten | 5 g | |
Vezel | 1 g | |
Eiwit | 12 g | |
Vet | 4 g |
Klik op de onderstaande categorieën om meer van deze recepten te bekijken.
EiwitrijkKoolhydraatarmVetarmVegetarische receptenGezonde DessertsEierenGezonde Glutenvrije EiereceptenKoolhydraatarme EiereceptenVetarme SnackreceptenGlutenvrije SnackreceptenKoolhydraatarme SnackreceptenEiwitrijke SnackreceptenGezonde Glutenvrije DessertreceptenCaloriearme DessertreceptenEiwitrijke DessertreceptenIk ben een fitte tovenares en ik tover gezonde ingrediënten om tot heerlijke gezonde recepten! Mijn doel is om jou te laten zien dat gezond & fit eten echt makkelijk en smakelijk kan zijn, en zeker niet saai. Dus doe mee en zet samen met mij heerlijke gerechten op tafel!