Kipfilets in sinaasappelsaus met quinoa
Probeer deze heerlijke, sappige, geroosterde kipfilets met knapperige korst en sinaasappelsaus, geserveerd met quinoa - of met een ander bijgerecht dat je lekker vindt. Bij mij thuis vinden we de combinatie van vlees en deze simpele sinaasappelsaus erg lekker, dus hierbij deel ik nóg een eenvoudig en voedzaam recept met een exotisch tintje. Van deze smakelijke, gezonde lunch krijgt je hele huis een aangename geur.
Ik heb al meerdere recepten met sinaasappelsaus gedeeld, kijk maar eens naar en . Deze keer bereiden we de kipfilets in de stijl van kipnuggets. Natuurlijk frituren we ze niet in olie, maar bakken we ze in de oven. Hierdoor bevatten ze minder vet en blijft de maaltijd licht verteerbaar. En toch is deze versie van de kipnugget knapperig , sappig en oh zo lekker!
Je kunt volkoren broodkruimels of zelfs gemalen amandelen gebruiken om de stukjes kip te paneren. Zorg ervoor dat je de sinaasappelschil niet vergeet in het recept. Het geeft het gerecht de gewenste kenmerkende sinaasappelsmaak en de exotische charme. Probeer deze fantastische gezonde kipfilets in sinaasappelsaus met quinoa. Vanaf de eerste hap ben je verkocht!
Ingrediënten
- Voor de marinade:
- 600 gr. kipfilets
- 3 tbsp sojasaus
- schil van 1 sinaasappel
- 2 geperste teentjes knoflook
- 1/4 tsp gemalen zwarte peper
- 1/2 tsp zeezout
- Voor het paneren:
- 1-3 eieren
- 150 gr. volkoren broodkruimels (of gemalen amandelen) (Ik raad deze aan)
- Voor de saus:
- 120 ml groentebouillon
- sap van 2 sinaasappels
- 2 tbsp honing
- 2 tbsp water
- 1 tbsp maïszetmeel
- Voor het bijgerecht:
- 1 1/2 cup quinoa (Ik raad deze aan)
- 2 1/2 cup water
- zeezout
- knoflookpoeder
Instructies
- Was de sinaasappels grondig en droog ze af.
- Snijd de kipfilet in kleinere 'nuggets' en bedek ze met de ingrediënten voor de marinade.
- Laat het vlees in de marinade rusten, bij voorkeur minimaal 2 uur.
- Haal de gemarineerde kipnuggets daarna door het ei en paneer ze vervolgens met paneermeel of gemalen amandelen.
- Leg de stukjes kip op een met bakpapier beklede bakplaat en bak ze gedurende 30-35 minuten op 190 graden tot ze krokant zijn. Je kunt ze tijdens het bakken een keer omdraaien.
- Kook ondertussen de quinoa in water met kruiden en zout, of maak een ander bijgerecht van jouw keuze.
- Giet groentebouillon samen met sinaasappelsap en sinaasappelschil in een verwarmde diepe pan, laat het koken en meng vervolgens de honing erdoor.
- Voeg ten slotte zetmeel gemengd met 2 eetlepels water toe aan de saus.
- Laat de saus even koken zodat hij wat indikt en haal van het vuur.
- Meng de gebakken kipnuggets met de sinaasappelsaus en serveer.
Bereidingstijd | 50 minuten | |
Levert | 4 porties |
Voedingswaarde / 1 portie | ||
Calorieën | 655 Kcal | |
Koolhydraten | 78 g | |
Vezel | 10 g | |
Eiwit | 53 g | |
Vet | 10 g |
Klik op de onderstaande categorieën om meer van deze recepten te bekijken.
EiwitrijkVetarmZuivelvrijQuinoaEierenGezonde Glutenvrije EiereceptenGezonde Glutenvrije QuinoareceptenGlutenvrije KipreceptenEiwitrijke KipreceptenGezonde Diner- en Lunchrecepten met KipVetarme Diner- en LunchreceptenEiwitrijke Diner- en LunchreceptenGlutenvrije Diner- en LunchreceptenIk ben een fitte tovenares en ik tover gezonde ingrediënten om tot heerlijke gezonde recepten! Mijn doel is om jou te laten zien dat gezond & fit eten echt makkelijk en smakelijk kan zijn, en zeker niet saai. Dus doe mee en zet samen met mij heerlijke gerechten op tafel!