Probeer dit glutenvrije lijnzaadbrood met weinig koolhydraten en veel vezels, eiwit en omega 3-vetzuren eens uit, misschien kan het je gewone brood zelfs vervangen. Gebruik het brood voor sandwiches of als toast, zonder beleg of met je favoriete spread (ik raad tonijnspread aan).
Dit voedzame en gezonde lijnzaad brood zonder bloem is ontzettend lekker en makkelijk te bereiden. Ik serveer het graag met tonijn, spinazie, Parmezaanse kaas en olijven. Ik raad aan om zelfgemalen lijnzaad te gebruiken voor de bereiding van dit brood, omdat gemalen lijnzaad uit de supermarkt vaak te grof is. Ga bij het malen van het lijnzaad uit van de textuur van grof gemalen bloem. Dankzij het lijnzaad heeft dit brood een aangename nootachtige smaak die je zeker niet zal kunnen weerstaan.
Dankzij het hoge gehalte aan vezels en gezonde vetten zal slechts één snee van dit brood je maag vullen. Inclusief de bereiding en baktijd, zal dit handige glutenvrije brood binnen 30 minuten klaar staan. Kneden of rijzen is niet nodig. De perfecte toevoeging aan jouw ontbijt of diner. Daarnaast is dit brood vanwege het lage koolhydraatgehalte ook zeer geschikt voor ketogene diëten.
Ik ben een fitte tovenares en ik tover gezonde ingrediënten om tot heerlijke gezonde recepten! Mijn doel is om jou te laten zien dat gezond & fit eten echt makkelijk en smakelijk kan zijn, en zeker niet saai. Dus doe mee en zet samen met mij heerlijke gerechten op tafel!