Fit Tovenares
Volg mij
Gebakken Courgette-Tonijnbeignets (Glutenvrij)

Gebakken Courgette-Tonijnbeignets (Glutenvrij)

Overheerlijke gezonde hartige beignets zonder te frituren? Ja, graag! Deze gebakken courgette-tonijnbeignets zijn onweerstaanbaar. Je kunt ze daarnaast ook nog eens geheel glutenvrij bereiden!

Dit courgetterecept is niet alleen één van mijn persoonlijke favorieten, maar het is ook één van de meest populaire recepten op mijn website. Ik vind het ontzettend leuk dat jullie deze gezonde courgette-tonijnbeignets zo lekker vinden. Om je te laten zien hoe eenvoudig dit recept is, heb ik een korte video gemaakt, die je hieronder kunt bekijken. Laat de courgette zoveel mogelijk uitlekken tijdens het bereiden voor het beste resultaat, de beignets zullen steviger en knapperiger worden, bijna niet te onderscheiden van gefrituurde beignets.

Deze gezonde beignets bevatten veel eiwit en tegelijkertijd weinig vet en calorieën. Ideaal als diner, maar ook als ontbijt of ochtendsnack. Je kan speltmeel of volkoren bloem gebruiken voor de bereiding, of gebruik boekweitmeel of gemalen noten voor een glutenvrije versie.

Ik raad je aan om deze beignets te serveren met een eenvoudige, lichtzure yoghurt-augurksaus, dit past er perfect bij.

Probeer deze gezonde beignets, ik weet zeker dat de hele familie er verzot op zal zijn.

Ingrediënten

  • Schijven:
  • 1 medium courgette
  • 120 gr tonijn in blik
  • kwart cup geraspte mozzarella kaas
  • 30 gr speltmeel (of volkoren roggemeel, boekweitmeel of gemalen noten)
  • 2 teentjes knoflook (geperst)
  • 1 groot ei
  • snufje zeezout
  • ⅛ tl zwarte peper
  • Saus:
  • 3 el Griekse yoghurt
  • 4 augurken
  • snufje zwarte peper
  • snufje zeezout

Instructies

  1. Rasp de courgette en doe in een kom.
  2. Bestrooi de courgette met zeezout en laat 10 minuten staan.
  3. Druk na 10 minuten, met behulp van een doek of een zeef, zoveel mogelijk vocht uit de courgette.
  4. Doe de droge courgette terug in de kom en meng met de overige ingrediënten voor de schijven.
  5. Vorm het deeg in schijven en leg deze op een bakplaat bekleed met papier.
  6. Bak 20 tot 23 minuten op 200 graden tot ze bruin zijn - draai de schijven om halverwege de baktijd.
  7. Bereid de saus door de yoghurt te mixen met fijngeraspte augurk, kruiden en zeezout.
  8. Serveer warm, samen met de saus. Eet smakelijk!
Bereidingstijd35 minuten
Levert6 burgers
Voedingswaarde /
Calorieën78 Kcal
Koolhydraten5 g
Vezel1 g
Eiwit9 g
Vet2 g