Gezonde chocoladekwarktaart zonder oven
Gezonde chocoladekwarktaart met frambozen, zonder oven die smaakt als een droom? Het recept ligt voor je! Het is het proberen meer dan waard. Deze kwarktaart is een enorme eiwitbom, omdat er Griekse yoghurt, kwark en roomkaas in zit. Als je wilt, kun je er zelfs nog wat eiwitpoeder aan toevoegen.
De rijke chocoladesmaak krijg je door Nederlandse chocolade van hoogwaardige kwaliteit te gebruiken. Als zoetstof heb ik xylitol genomen, waardoor de vulling van deze kwarktaart suikervrij wordt en hij minder calorieën en koolhydraten bevat. Je kunt echter ook kiezen voor een vergelijkbare zoetstof, zoals stevia of riet-/kokossuiker, afhankelijk van hoe gezond je de kwarktaart wilt maken. Om de juiste consistentie te krijgen, adviseer ik je om honing door het beslag te mengen. Gebruik 100% gelatinepoeder, om de vulling vast te maken. Dit betekent dat de gelatine geen andere ingrediënten bevat. Als je een glutenvrije kwarktaart wilt maken, gebruik dan glutenvrije haver voor het beslag.
Gezonde chocoladekwarktaart kan met of zonder eiwitpoeder worden bereid; het is niet erg als je het eruit laat. Echter, door het wél toe te voegen, geef je de kwarktaart een extra hoog eiwitgehalte.
Probeer deze smaakvolle chocoladekwarktaart eens; zonder te bakken maak je een taart van zeer gezonde ingrediënten.
Ingrediënten
- 600 gram vetarme Griekse yoghurt (of zachte kwark, of een mix van beide)
- 400 gram vetarme roomkaas (zoals Philadelphia)
- 100 gram Nederlandse cacao
- 150 gram xylitol (of een vergelijkbare zoetstof, zoals stevia of rietsuiker)
- 200 gram frambozen
- 30 gram van 100% gelatinepoeder
- 1 schepje eiwitpoeder met chocoladesmaak (optioneel)
- munt (voor de garnering)
- Voor het beslag:
- 200 gram haver (Ik raad deze aan)
- 2 eetlepels (tbsp) honing
- 2 eetlepels (tbsp) gesmolten kokosolie (Ik raad deze aan)
- 1-3 eetlepels (tbsp) water (zoveel als nodig)
Instructies
- Meng in een keukenmachine alle ingrediënten voor het beslag. Voeg schepjes water toe als dat nodig is, zodat het beslag een geheel wordt, maar maak het niet te nat.
- Giet het beslag in een cakevorm (met een diameter van ongeveer 25 cm).
- In een grote kom meng je Griekse yoghurt (of kwark), roomkaas, cacao, zoetstof en eiwitpoeder (optioneel).
- Meng in een kleine kom de gelatinepoeder met een paar eetlepels kokend water. Roer totdat de gelatine is opgelost.
- Voeg een paar schepjes van de chocoladeroom bij de gesmolten gelatine en meng alles goed door.
- Meng de gelatine bij de rest van de chocoladeroom.
- Roer de chocoladeroom door het beslag.
- Laat minstens 5 uur in de koelkast staan.
- Versier de chocoladekwarktaart met frambozen en munt.
Bereidingstijd | 20 minuten | |
Levert | 12 plakken |
Voedingswaarde / | ||
Calorieën | 218 Kcal | |
Koolhydraten | 21 g | |
Vezel | 6 g | |
Eiwit | 17 g | |
Vet | 4 g |
Klik op de onderstaande categorieën om meer van deze recepten te bekijken.
EiwitrijkVetarmGezonde DessertsEivrijHavermoutVetarme HavermoutreceptenGezonde Dessertrecepten met HavermoutEivrije DessertreceptenEiwitrijke DessertreceptenIk ben een fitte tovenares en ik tover gezonde ingrediënten om tot heerlijke gezonde recepten! Mijn doel is om jou te laten zien dat gezond & fit eten echt makkelijk en smakelijk kan zijn, en zeker niet saai. Dus doe mee en zet samen met mij heerlijke gerechten op tafel!