Fit Tovenares
Volg mij
Gezonde gevulde spaghettipompoen

Gezonde gevulde spaghettipompoen

Overheerlijke, gezonde en vullende maaltijd die je lichaam weer aanvult met een flinke dosis vitaminen. Deze gezonde gevulde spaghettipompoen is een geweldige voedzame lunch die weinig vet, veel eiwitten en geen onnodige koolhydraten bevat.

Spaghettipompoen heeft een hoog bèta-caroteengehalte (wat in het lichaam wordt omgezet naar vitamine A). Eén enkele pompoen bevat tot wel 450% van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid! Een pompoen levert daarnaast 50% ADH vitamine C en bevat bovendien een aanzienlijke hoeveelheid vitamines B, luteïne, kalium, mangaan, ijzer, calcium, fosfor, zink en omega-3 en -6 vetzuren. Als je van de smaak van deze pompoensoort houdt, dan is hij een perfecte vervanging voor pasta. Na het bakken kun je namelijk heel makkelijk met een vork draden gekookte pompoen als "spaghetti" uitschrapen.

Voor dit recept voor gezonde gevulde spaghettipompoen gebruik ik twee verschillende vullingen. Kies de vulling die jij het lekkerst vindt, of verzin een eigen vulling naar smaak. Ook gehakt, champignons, zongedroogde tomaatjes of andere groentes zijn geschikte ingrediënten voor dit recept. Dit is een van die recepten waarbij je je fantasie de vrije loop kunt laten. Volg gewoon je persoonlijke smaak.

Als je van pompoen houdt, dan moet je dit recept voor gezonde gevulde spaghettipompoen zeker eens proberen! Ik ben ervan overtuigd dat het niet de laatste keer zal zijn dat je hem zult maken :)

Ingrediënten

  • 1 spaghettipompoen
  • Voor de hamvulling:
  • 100 gram ham van hoge kwaliteit (fijngesneden)
  • 30 gram magere zure room (of ricotta)
  • 40 gram geraspte kaas
  • verse basilicum of oregano
  • knoflookpoeder
  • Voor de tonijnvulling:
  • 75 gram tonijn in eigen sap (uitgelekt)
  • 40 gram geraspte kaas (mozzarella)
  • 1 ei
  • 15 gram tomatenpuree (of suikervrije ketchup)
  • 1/4 ui
  • verse basilicum of oregano
  • knoflookpoeder en gemalen zwarte peper (naar smaak)
  • snufje zeezout

Instructies

  1. Snij de pompoen in de lengte doormidden. Schraap de zaadjes eruit en gooi die weg.
  2. Giet ongeveer 2 cm water in een ovenschaal of diepe pan. Leg daar vervolgens de halve pompoenen in, met de binnenkant naar beneden. Dek de stukken pompoen af met aluminiumfolie.
  3. Bak de pompoen gedurende 45 minuten op 205 graden Celsius.
  4. Haal de stukken pompoen na 45 minuten uit de oven. Draai ze om en schraap met een vork draden uit de gekookte pompoen om spaghetti te maken.
  5. Bereid de individuele vullingen, door alle ingrediënten bij elkaar te voegen.
  6. Doe er vervolgens de draadjes pompoen bij en verdeel de vulling over de lege pompoenbakjes.
  7. Bak de gevulde pompoen ongedekt gedurende nog eens 10-15 minuten.
Bereidingstijd75 minuten
Levert2 porties
Voedingswaarde / 1 portie
Calorieën380 Kcal
Koolhydraten41 g
Vezel10 g
Eiwit34 g
Vet7 g
Lucia Wagner

Ik ben een fitte tovenares en ik tover gezonde ingrediënten om tot heerlijke gezonde recepten! Mijn doel is om jou te laten zien dat gezond & fit eten echt makkelijk en smakelijk kan zijn, en zeker niet saai. Dus doe mee en zet samen met mij heerlijke gerechten op tafel!

Lucia Wagner

Opmerkingen