Gezonde tulband cake met haver
Hij is overheerlijk en delicaat, deze gezonde tulband cake met haver. Hij is gemaakt van haver, bevat geen meel, en heeft een minimum aan zoetstoffen en toegevoegde vetten. De cake smaakt heerlijk bij een kopje koffie of thee, of tijdens de zondagmiddagen met de familie. Ik weet zeker dat zelfs de grootste zoetekauw van deze cake zal smullen.
Deze gezonde tulband cake met haver zit vol goede voedingsstoffen. In plaats van meel gebruiken we gemalen haver, en de olie vervangen we door yoghurt en appelmoes. In plaats van suiker doen we er honing bij. Je kunt er daarnaast ook voor kiezen om gedroogd fruit of stukjes noot aan toe te voegen, zodat hij wat knapperiger wordt. Of doe er wat pure chocolade bij, voor een nóg heerlijkere smaak. Deze tulband cake is zo eenvoudig te maken, dat zelfs een beginneling in de keuken het kan. Je hoeft de eieren niet apart te kloppen, en er zijn ook geen andere speciale baktechnieken nodig. Voor een nóg onweerstaanbaardere cake adviseer ik je om wat kaneel of citroenschil door het deeg te mengen.
Deze gezonde tulband cake met haver is niet al te zoet. Mocht je houden van wat zoetere desserts, dan adviseer ik je om 40 - 60 ml honing (of 2,5 ml stevia) door het beslag te mengen. Je kunt de cake ook besmeren met jam van hoge kwaliteit. Velen van jullie zijn fan van dit recept en ook ik ben er heel erg blij mee!
Ingrediënten
- 450 gram haver (Ik raad deze aan)
- 3 eieren
- 60 ml honing
- 100 gram appelmoes
- 220 gram yoghurt
- 30 ml olijfolie
- 4 gram zuiveringszout (of bakpoeder)
- 4 gram kaneel (of citroenschil) (Ik raad deze aan)
- gedroogde veenbessen, rozijnen, noten, stukjes pure chocolade (optioneel, maar aanbevolen) (Ik raad deze aan)
Instructies
- Mix of maal de haver totdat het een fijne meel is geworden.
- Meng de meel vervolgens in een kom met de andere ingrediënten.
- Giet het beslag daarna in een ingevette bakvorm (standaardformaat) van siliconen, of in een andere bakvorm die geschikt is voor tulband cakes.
- Bak de tulband cake gedurende 50-55 minuten op 150 graden Celsius, totdat hij goudbruin is.
- Laat de cake na het bakken 10 minuten lang afkoelen in de bakvorm. Als je wilt, kun je de cake daarna nog bestuiven met gezeefde kokosnootmeel, voor een suikerachtig effect.
Bereidingstijd | 60 minuten | |
Levert | 12 plakken |
Voedingswaarde / 1 plak | ||
Calorieën | 144 Kcal | |
Koolhydraten | 19 g | |
Vezel | 2 g | |
Eiwit | 5 g | |
Vet | 5 g |
Klik op de onderstaande categorieën om meer van deze recepten te bekijken.
Vegetarische receptenOntbijtGezonde DessertsZuivelvrijHavermoutEierenCaloriearme Feest- en KerstreceptenGezonde Dessertrecepten met HavermoutCaloriearme DessertreceptenOntbijtrecepten met HavermoutOntbijtrecepten met EiIk ben een fitte tovenares en ik tover gezonde ingrediënten om tot heerlijke gezonde recepten! Mijn doel is om jou te laten zien dat gezond & fit eten echt makkelijk en smakelijk kan zijn, en zeker niet saai. Dus doe mee en zet samen met mij heerlijke gerechten op tafel!