Fit Tovenares
Volg mij
Smeuïge Banaan-Kwark Tulband

Smeuïge Banaan-Kwark Tulband

Als je van kwark houdt, dan zijn slechts twee of drie stukjes van deze gezonde en smeuïge banaan-kwark tulband niet genoeg voor je. Deze cake is super smeuïg, lekker, verfrissend, voedzaam en ook gezond! Het is geschikt voor het ontbijt of als gezond dessert.

Deze gezonde banaan-kwark tulband is bloemvrij, zonder toegevoegd vet of geraffineerde suiker. Maar wees niet bang, de textuur zal je niet doen denken aan een klassieke droge tulband, hij smaakt echt super lekker, je moet dit recept echt eens proberen. Ik ben ervan overtuigd dat je samen met je vrienden en familie van deze cake gaat genieten, want dit is een van de meest populaire recepten op mijn website, bij mijn lezers en ook bij mijn eigen familie. Deze gezonde tulband is heel gemakkelijk te bereiden. Je hoeft niet eens de eieren te kloppen, dus je bent binnen een paar minuten klaar.

In tegenstelling tot de klassieke tulband bevat deze cake meer eiwitten en tegelijkertijd minder calorieën en vet. Meestal zoet ik de cake met honing, maar voor een dieetvriendelijke versie kun je ook xylitol of stevia gebruiken om het koolhydraatgehalte tot een minimum te beperken. Ik vind het heerlijk om een paar kersen door het beslag te mengen om de tulband de perfecte smaak te geven.

Het is erg belangrijk om deze glutenvrije cake na het bakken af te koelen in de bakvorm. De beste manier om deze taart te bakken is door een siliconenvorm te gebruiken, anders blijft de cake gemakkelijk aan de vorm plakken. Als je geen tulbandvorm hebt, kun je het beslag doseren in bijvoorbeeld een siliconen muffinbakvorm. En vergeet niet te kijken naar het korte videorecept voor deze gezonde tulband.

Ingrediënten

  • 500 gr kwark
  • 2 rijpe bananen
  • 5 eieren
  • 5 el honing
  • rozijnen (naar smaak)
  • kersen (naar smaak)

Instructies

  1. Prak de bananen en kwark met een vork en mix met elkaar.
  2. Voeg de eieren, honing en overige ingrediënten toe en roer goed.
  3. Als alle ingrediënten gecombineerd zijn, giet het beslag in een cakevorm - een siliconen of met olie ingevette vorm (ik raad een siliconen vorm aan omdat anders de cake kan gaan plakken).
  4. Bak ongeveer 35 tot 40 minuten op 170 graden (of pas de baktijd aan tot jouw oven) tot de cake goudbruin wordt.
  5. De cake is heerlijk net na het bakken maar zelfs nog smeuïger de volgende dag nadat hij in de koelkast heeft gestaan.
Bereidingstijd45 minuten
Levert12 plakken
Voedingswaarde /
Calorieën105 Kcal
Koolhydraten12 g
Vezel1 g
Eiwit8 g
Vet3 g
Lucia Wagner

Ik ben een fitte tovenares en ik tover gezonde ingrediënten om tot heerlijke gezonde recepten! Mijn doel is om jou te laten zien dat gezond & fit eten echt makkelijk en smakelijk kan zijn, en zeker niet saai. Dus doe mee en zet samen met mij heerlijke gerechten op tafel!

Lucia Wagner

Opmerkingen