Suikervrije Gebakken Bruine Rijstcake met een Chia-fruitsaus
Dit is een eenvoudig recept voor een heerlijke gebakken bruine rijstcake zonder suiker, bloem of boter. Deze dieetvriendelijke gebakken rijstcake is gemaakt van bruine rijst, dat in tegenstelling tot witte rijst een aanzienlijke bron van onoplosbare vezels, vitamines en mineralen vormt. Bruine rijst hoort deel uit te maken van ieder gezond eetpatroon, dus neemt het op in je menu en probeer nu meteen dit recept voor een heerlijke en gezonde gebakken bruine rijstcake met een chia-fruitsaus.
Een portie van deze gezonde gebakken rijstcake met chiasaus bevat ongeveer 310kcal, tot 13g eiwit en 9g vezels. Het vetgehalte werd in verhouding tot het klassieke recept verlaagd door het gebruik van bananen en appelmoes, één portie bevat slechts 6g vet. Ook al is dit recept misschien dieetvriendelijk, is het nog steeds voldoende vullend en erg lekker.
Zelfs beginners in de keuken kunnen de bereiding van deze gezonde gebakken rijstcake aan. De chiazaadsaus is ook eenvoudig te maken - meng de chiazaden gewoon met gepureerd fruit of stukjes fruit. Laat de saus 30 minuten staan, zodat de zaden het fruitvocht opnemen en er een dikke saus ontstaat.
Verwen je smaakpapillen met deze gezonde, gebakken bruine rijstcake met een exotische chiafruitsaus. Een traktatie waar de hele familie blij van wordt. Voeg wat vers fruit, frisse yoghurt of een populaire notenboter toe om je cake helemaal af te maken.
Ingrediënten
- 300 gr bruine rijst
- 720 ml water of melk
- 2 tot 3 bananen
- eiwit van 3 eieren
- eigeel van 2 eieren
- 5 el appelmoes (suikervrij)
- 2 tl kaneel
- rozijnen/pruimen/noten/ander fruit/geraspte kokos (naar smaak)
- 1 tl vanille - uit een stokje of extract (optioneel)
- 150 gr bessen (aardbeien, frambozen, blauwe bessen…)
- 2 tl chiazaad (Ik raad deze aan)
Instructies
- Kook de rijst in water of melk tot deze zacht is.
- Voeg na het koken de geprakte bananen, kaneel, vanille extract, appelmoes, 2 eigelen en rozijnen/fruit/noten toe en roer goed.
- Als je wilt dat de cake zoeter is, voeg dan meer fruit en rozijnen toe.
- Mix in een andere kom de eiwitten stijf, tot zich pieken vormen, en schep dit voorzichtig door het rijstmengsel.
- Doe het rijstmengsel in een bakvorm bekleed met bakpapier (als je een siliconen vorm gebruikt kun je het bakpapier weglaten) en bak op 200 graden in 30 tot 40 minuten goudbruin.
- Om de saus te bereiden mix je de chiazaad met het geprakte fruit minimaal 30 minuten voor het te eten.
Bereidingstijd | 60 minuten | |
Levert | 6 porties |
Voedingswaarde / 1 portie | ||
Calorieën | 310 Kcal | |
Koolhydraten | 44 g | |
Vezel | 9 g | |
Eiwit | 13 g | |
Vet | 6 g |
Klik op de onderstaande categorieën om meer van deze recepten te bekijken.
EiwitrijkVetarmVegetarische receptenOntbijtGezonde DessertsZuivelvrijChiazaadEierenGezonde Glutenvrije EiereceptenCaloriearme Rijstrecepten voor GewichtsverliesGezonde Vezelrijke DessertsGezonde Glutenvrije DessertreceptenCaloriearme DessertreceptenEiwitrijke DessertreceptenVetarme Diner- en LunchreceptenEiwitrijke Diner- en LunchreceptenOntbijtrecepten met EiGlutenvrije OntbijtreceptenGlutenvrije Diner- en LunchreceptenIk ben een fitte tovenares en ik tover gezonde ingrediënten om tot heerlijke gezonde recepten! Mijn doel is om jou te laten zien dat gezond & fit eten echt makkelijk en smakelijk kan zijn, en zeker niet saai. Dus doe mee en zet samen met mij heerlijke gerechten op tafel!