Fit Tovenares
Volg mij
Tulbandcake van haver- en amandelmeel met kokosglazuur

Tulbandcake van haver- en amandelmeel met kokosglazuur

Smaakvolle en gezonde tulbandcake van haver- en amandelmeel, maanzaad of chiazaad en overgoten met overheerlijke kokosglazuur. Eenvoudig, verzadigend en ook nog eens makkelijk verteerbaar, dankzij het gebruik van haver- en amandelbloem. Doe je er favoriete ingrediënten doorheen en geniet ervan tijdens het ontbijt, of onder het genot van een kopje thee. Ik geniet van die dagen waarop ik mezelf kan trakteren met een gezond dessert als ontbijt!

Als je je ontbijtritueel wat wilt opfleuren en jezelf wilt trakteren op een nieuw dessert, probeer dan deze tulbandcake van haver- en amandelmeel. Het bevat enkel ingrediënten van hoge kwaliteit en geeft je de energie om de dag aan te kunnen. Chiazaad en maanzaad, alles wat je maar lekker vindt kun je aan het recept toevoegen. Zelfs pure chocoladeschilfers. Met een kopje koffie tijdens een middagpauze, of als tussendoortje op een zondagmiddag; het is altijd een goed moment voor deze geweldige tulbandcake met kokosglazuur.

Vergeet absoluut niet het glazuur gemaakt van kokosmelk. Het smelt op je tong en geeft de cake een heel verrassende smaak. Voor het deeg kun je elke melksoort gebruiken die je maar wilt. Ik adviseer je echter om kokos-, amandel- of havermelk te gebruiken, die passen er het beste bij. Ik ben ervan overtuigd dat deze gezonde cake gemaakt van amandelen en haver je zal verrassen met zijn prachtige smaak.

Ingrediënten

  • 200 gram havermeel (gemalen havermout) (Ik raad deze aan)
  • 150 gram amandelmeel (gemalen amandelen)
  • 300 ml melk (eigen keuze)
  • 4 eetlepels (tbsp) honing
  • 2 eieren
  • 2 eetlepels (tbsp) maanzaad of chiazaad (Ik raad deze aan)
  • 1 eetlepel (tbsp) bakpoeder
  • pure chocoladeschilfers (optioneel) (Ik raad deze aan)
  • 1 blikje volvette kokosmelk
  • amandelschaafsel (optioneel)

Instructies

  1. Zet de ingeblikte kokosmelk een nachtje in de koelkast. Meng in een kom de havermeel, amandelmeel, bakpoeder en maanzaad (of chiazaad). Voeg er melk, honing, eieren bij en meng alles goed door elkaar. Tijdens deze stap kun je er ook pure chocoladeschilfers bij doen. Giet het deeg in een siliconen tulband bakvorm en bak gedurende 35 minuten op 180 graden, totdat de cake goudbruin is geworden. Laat de cake afkoelen. Neem vervolgens het gestolde deel van de kokosmelk dat zich gedurende de nacht aan de bovenkant van het blik heeft gevormd, en smeer dit uit over de bovenkant van de tulbandcake. Ten slotte kun je de cake nog bestrooien met amandelschaafsel.
Bereidingstijd45 minuten
Levert12 plakken
Voedingswaarde / 1 plak
Calorieën155 Kcal
Koolhydraten13 g
Vezel3 g
Eiwit6 g
Vet8 g
Lucia Wagner

Ik ben een fitte tovenares en ik tover gezonde ingrediënten om tot heerlijke gezonde recepten! Mijn doel is om jou te laten zien dat gezond & fit eten echt makkelijk en smakelijk kan zijn, en zeker niet saai. Dus doe mee en zet samen met mij heerlijke gerechten op tafel!

Lucia Wagner

Opmerkingen